6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendWethouder Rotgans stapt op na schandaal rond appjes

Wethouder Rotgans stapt op na schandaal rond appjes

Purmerend – Wethouder Harry Rotgans (Ouderenpartij AOV) is vandaag per direct opgestapt. Dit na onthullingen dat hij in november vorig jaar app-berichten over de opvang van Oekraïense vluchtelingen wilde wissen om te voorkomen dat deze openbaar zouden worden.

De kwestie kwam aan het licht na vragen van de PVV Purmerend. In een e-mailwisseling met een ambtenaar van het Rijk stelde Rotgans dat hij de appjes later die avond zou verwijderen “gelet op de WOO” (Wet open overheid).

Alle 37 raadsleden verzochten vervolgens om een extra raadsvergadering om te discussiëren over het handelen van Rotgans. De wethouder bood in een memo zijn excuses aan voor zijn opmerking, maar ontkende dat hij de berichten daadwerkelijk had verwijderd.

In een brief aan de burgemeester en de raad schrijft Rotgans nu dat hij na “een periode van bezinning” tot de conclusie is gekomen dat de discussie rond zijn persoon zijn toekomstig werk als wethouder in de weg zal staan. “Het belang van de gemeente gaat altijd boven persoonlijke belangen,” aldus Rotgans. “Dit belang mag niet ter discussie staan.”

De overige collegeleden zullen de taken van Rotgans waarnemen totdat een opvolger is bekend.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.