* Edam-Volendam112

Veiligheidsregio VRZW komt met uitleg NL-Alert over brand in Volendam

Purmerend – Volendam – Naar aanleiding van vele boze reactie’s op de alarmering van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is zij met een uitleg gekomen over de NL-Alert alarmering.

Berichtgeving via NL-Alert
Tijdens de brand zijn berichten verstuurd via NL-Alert, waarmee inwoners in de omgeving van een noodsituatie worden geïnformeerd. Het eerste bericht is in een relatief groot gebied rond de brand verzonden, omdat op dat moment nog niet duidelijk was hoe de rook zich zou ontwikkelen. Latere NL-Alert-berichten zijn in een kleiner gebied verspreid. 

De veiligheidsregio ontving tijdens de brand signalen dat de berichten van NL-Alert in een relatief wijde omgeving van de brand zijn ontvangen. Zo kwamen er berichten uit Heemskerk, Purmerend en Zaandam. Wanneer we bij een incident een NL-Alert willen versturen, bepalen we eerst in welk gebied het bericht moet worden ontvangen. Op basis van de windrichting wordt bijvoorbeeld gekeken hoe de rook zich zal verspreiden. Vervolgens trekken we een cirkel rond het getroffen gebied. Het systeem waarmee de berichten worden verstuurd, kiest vervolgens de zendmasten die dit gebied bestrijken en stuurt de alarmering uit. Standaard wordt in een groter gebied uitgezonden dan de cirkel: dit komt door de reikwijdte van de zendmasten. 

NL-Alert werkt alleen op smartphones en alleen als deze zijn ingesteld voor het ontvangen van NL-Alert. Of de eerste berichtgeving via NL-Alert naar een kleiner gebied had kunnen worden verstuurd, wordt op een later moment geëvalueerd.

NL-Alert is niet het enige middel dat is ingezet om de bevolking te informeren. Dat gebeurt ook via de website en het Twitter-account (@VrZW) van de veiligheidsregio. De regionale media, zoals RTV-NH, hebben de berichtgeving direct overgenomen, waardoor de informatie snel is verspreid.

Bron: VRWZ – http://www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl/nieuws/item/artikel/grote-brand-in-volendam/

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.