5.4 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomePurmerendOvereenkomst ondertekend voor bouw 102 woningen Stekeldijk

Overeenkomst ondertekend voor bouw 102 woningen Stekeldijk

Purmerend – De gemeente en Van Wijnen Projectontwikkeling hebben woensdag 31 mei 2017 een overeenkomst gesloten voor de herontwikkeling van het voormalige evenemententerrein aan de Stekeldijk in Purmerend. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de bouw van 102 woningen in de wijk Wheermolen. 

Huur- en koopappartementen

Er komen volgens het definitieve ontwerp drie woongebouwen met in totaal 64 huur- en 38 koopappartementen. De drie wooncomplexen, op een steenworp afstand van het NS-station Overwhere, zijn ontworpen door FKG Architecten aan de Zaan. De te bouwen huurappartementen (vrije sector) zijn circa tachtig vierkante meter groot. De koopappartementen tellen circa 50 vierkante meter en zijn bedoeld voor starters en kleine huishoudens. De verwachting is dat de woningen in 2019 klaar zijn.

Woningmarkt

Wethouder Hans Krieger stelt dat elke nieuwe woning kansen biedt: ‘Elke verhuizing brengt beweging in de woningmarkt en dat is voor onze gemeente dringend nodig. Wij zijn blij met ontwikkelaars die samen met de gemeente die woningmarkt weer op gang brengen, zodat meer inwoners van Purmerend naar een woning kunnen doorstromen.’



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,904FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.4 ° C
7.8 °
3.3 °
81 %
1.8kmh
54 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.