EvenementPurmerendRegionaal

KinderBeestFeest: niks aan de hand, wel aan de kant

Purmerend – Morgen, vrijdag 9 juni, is de dag die veel zieke en gehandicapte kinderen hebben aangekruist. Dan is het KinderBeestFeest, het jaarlijks besloten feest in Artis. Onder begeleiding van politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke avond.

Mensen die vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen zien rijden, hoeven dus niet te schrikken. Het motto van het KinderBeestFeest is: “Niets aan de hand, wel aan de kant”.

Het KinderBeestFeest is een bijzondere avond waarbij de kinderen ‘even’ hun ziekte kunnen vergeten en zichzelf zijn. Hulpdiensten regelen het vervoer. Ook Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland doet dit jaar weer mee. Uit onze regio nemen 24 vrijwilligers deel en rijden er 19 voertuigen mee met in totaal plek voor 132 gasten.

Alle vrijwilligers die meehelpen aan deze feestavond, doen dit belangeloos en in hun vrije tijd. In totaal zullen zo’n 1500 vrijwilligers in touw zijn om de kinderen en hun gezin een beestachtig leuke avond te bezorgen.

Wil je meer weten over het KinderBeestFeest? Surf dan even naar www.kinderbeestfeest.nl.

Bron: VRZW

Foto’s KinderBeestFeest uit 2016, Haico Kats.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.