* Brandweer* Zuidoostbeemster

Beemster brandweerman duikt op in Amerikaans nieuwsitem

Zuidoostbeemster – Een bijzonder moment voor Hans Blok uit Zuidoostbeemster: de brandweerman is geïnterviewd door een regionale tak van de Amerikaanse nieuwszender Fox News. In een reportage over brandbestrijding in Detroit vertelt hij vol enthousiasme over zijn drukke stage bij het overzeese korps.

De reportage gaat over de traditionele drukte voor de brandweer rondom de 4 juli-viering in Detroit, zo schrijft het Noordhollands Dagblad. Blok legt aan de verslaggeefster uit dat hij het in Detroit een stuk drukker heeft dan in Nederland. “Het is denk ik wel zo’n 200% drukker”, vertelt hij. “Hier rukken ze elke dag uit, terwijl het in Nederland misschien één keer per week is.”

Ook de temperatuur in de Amerikaanse staat is wel even wennen. “Het is heel erg heet”, lacht hij. “Je bent nat tot op je onderbroek!”

Bekijk hieronder het nieuwsitem.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by