13.2 C
Purmerend
maandag 25 september 2023
HomePurmerendZwerfafval uit Purmerringvaart en Where vissen

Zwerfafval uit Purmerringvaart en Where vissen

Purmerend – Er drijft veel plastic en ander afval in het water. Daniëlla Ernsting en Wil Spreeuw, roeivereniging De Where en Spurd zoeken vrijwilligers die dinsdagochtend 2 oktober tijdens de zogenoemde Water Cleanup komen helpen. Het is de bedoeling in ongeveer anderhalf uur zoveel mogelijk drijvend afval weg te halen uit de Purmerringvaart en uit de Where. 

Plastic soep en ander afval hoort nergens en zeker niet in en langs het water. Het is geen gezicht als je langs een kanaal of sloot fietst, er op vaart, er vist of in zwemt. Een schoonmaak is nodig en de datum is rond dierendag (4 oktober), omdat veel afval voor dieren levensgevaarlijk is. Voor op het water zijn er roeibootjes, SUP boards en kano’s beschikbaar. Behalve enthousiasme moeten de vrijwilligers in het bezit zijn van een zwemdiploma. Meedoen is voor eigen risico. Aanmelden als vrijwilliger voor deze eenmalige actie kan tot en met maandag 1 oktober 2018 12.00 uur via [email protected].

De schoonmaakactie is tussen 09.00 uur tot 11.00 uur. Handschoenen, afvalzakken en prikstokken liggen klaar. De ontvangst met koffie, thee of limonade is op het complex van de roeivereniging aan de Wheredijk, toegankelijk via het fietspad langs de Purmerringvaart vanaf de Wheermolenbrug of het voetpad vanaf de Johan Wagenaarstraat ter hoogte van nummer 92.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,615FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.2 ° C
14.5 °
11.7 °
71 %
3.6kmh
100 %
ma
19 °
di
21 °
wo
22 °
do
19 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.