8.2 C
Purmerend
dinsdag 31 januari 2023
HomePurmerendNieuwe naam: Waterlandziekenhuis wordt Dijklander Ziekenhuis

Nieuwe naam: Waterlandziekenhuis wordt Dijklander Ziekenhuis

Purmerend – Het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis zijn ruim een jaar geleden gefuseerd en goed op weg met het samenvoegen van zorg, kennis en kunde. De concrete gevolgen daarvan worden het komende jaar voor de buitenwereld steeds duidelijker. Om die eenwording ook in woord kracht bij te zetten, gaan de ziekenhuizen begin 2019 één nieuwe naam voeren: Dijklander Ziekenhuis.

Een grote groep dokters, andere medewerkers en leden van de cliëntenraad heeft nagedacht over waar het ziekenhuis voor staat. Op basis daarvan is een naam gekozen: Dijklander Ziekenhuis. “Die naam typeert het nuchtere en stevige karakter van deze Noord-Hollandse regio. Een regio waar de dijk een beschermende functie heeft. Het is ook een herkenbare naam die past bij de aard van mensen in Waterland en West-Friesland en de rol van het ziekenhuis.”

De nieuwe naam wordt begin 2019 in gebruik genomen. Tot die tijd blijven de gefuseerde ziekenhuizen gewoon het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis.

De nieuwe naam is afgelopen week binnen het ziekenhuis bekendgemaakt, zodat de bijna drieduizend medewerkers tijd hebben om aan de nieuwe naam te wennen voor ze ermee werken. De bekendmaking van de naam vond plaats aan de dijk: het voetbalstadion in Volendam. Op vrijdagavond 21 september hebben jongere medewerkers een feest voor alle collega’s verzorgd met onder andere muzikale optredens van andere werknemers van het ziekenhuis.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,204FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.2 ° C
9 °
6.8 °
88 %
3.1kmh
100 %
di
8 °
wo
7 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.