112

Twee Purmerenders aangehouden voor wapenbezit, uitlevering wegens drugssmokkel

Amsterdam – Op dindag 9 april liet de Landelijke Eenheid Noordwest in Amsterdam op de Zuiderzeeweg een voertuig stoppen om deze te controleren. Nadat het voertuig tot stilstand was gekomen, stapte de bijrijder meteen uit en wilde weglopen. De man werd teruggeroepen met de vraag waar hij naar toe wilde gaan. De man gaf een straat op die niet in de buurt lag.

De bestuurder haalde vervolgens uit zijn zak een rijbewijs tevoorschijn, wat tussen een dik pak geld zat opgeborgen, hij had enkele duizenden euro’s op zak. Hierop werd besloten om het voertuig verder te doorzoeken en werd assistentie aangevraagd.

Nadat zij ter plaatse waren, werd de kofferbak geopend. Vrijwel direct zag een van de agenten een vuurwapen liggen in een bigshopper. Hierop werden beide mannen aangehouden. Door Team Transport Amsterdam werd het voertuig overgebracht naar een beslaglocatie.

De 31-jarige bestuurder en de 57-jarige bijrijder, beiden uit Purmerend, werden door de recherche ingesloten en blijven voorlopig vast zitten. Voor de 57-jarige werd tevens de uitlevering verzocht door de Braziliaanse autoriteiten voor drugssmokkel.

Foto’s: Landelijke Eenheid Noordwest

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.