23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home112Twee Purmerenders aangehouden voor wapenbezit, uitlevering wegens drugssmokkel

Twee Purmerenders aangehouden voor wapenbezit, uitlevering wegens drugssmokkel

Amsterdam – Op dindag 9 april liet de Landelijke Eenheid Noordwest in Amsterdam op de Zuiderzeeweg een voertuig stoppen om deze te controleren. Nadat het voertuig tot stilstand was gekomen, stapte de bijrijder meteen uit en wilde weglopen. De man werd teruggeroepen met de vraag waar hij naar toe wilde gaan. De man gaf een straat op die niet in de buurt lag.

De bestuurder haalde vervolgens uit zijn zak een rijbewijs tevoorschijn, wat tussen een dik pak geld zat opgeborgen, hij had enkele duizenden euro’s op zak. Hierop werd besloten om het voertuig verder te doorzoeken en werd assistentie aangevraagd.

Nadat zij ter plaatse waren, werd de kofferbak geopend. Vrijwel direct zag een van de agenten een vuurwapen liggen in een bigshopper. Hierop werden beide mannen aangehouden. Door Team Transport Amsterdam werd het voertuig overgebracht naar een beslaglocatie.

De 31-jarige bestuurder en de 57-jarige bijrijder, beiden uit Purmerend, werden door de recherche ingesloten en blijven voorlopig vast zitten. Voor de 57-jarige werd tevens de uitlevering verzocht door de Braziliaanse autoriteiten voor drugssmokkel.

Foto’s: Landelijke Eenheid NoordwestSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.