15.2 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
Home112Politie weigert aangifte mishandelde meisje McDonald’s

Politie weigert aangifte mishandelde meisje McDonald’s

Purmerend – Op dinsdag 28 mei 2019 werd een 8-jarig meisje bij de McDonald’s in Purmerend zwaar mishandeld door twee leeftijdsgenootjes. Ondanks het zware letsel dat ze bij de mishandeling opliep, weigert de politie aangifte op te nemen. Reden: de twee vermoedelijke daders zijn jonger dan 12 jaar.

Gisteren deed de moeder van het slachtoffer via Regio Purmerend een getuigenoproep. Deze oproep is massaal gedeeld. De moeder is opzoek naar mensen die de mishandeling hebben gezien, de identiteit van de vermoedelijke daders was toen al bekend. Direct na het incident reden de ouders van de twee kinderen per auto het terrein van de McDonalds af. Hierbij is het kenteken genoteerd en doorgegeven aan de politie.

Het gaan om twee kinderen die jonger zijn dan 12 jaar. En om die reden weigert de politie in Purmerend om aangifte op te nemen. In het Nederlandse (straf)recht is het zo geregeld dat kinderen onder de 12 jaar niet vervolgd kunnen worden.

Experts

Familie van het meisje is verbijsterd. En ook Regio Purmerend kon niet geloven dat -ondanks het feit dat strafvervolging wellicht niet mogelijk is- deze aangifte niet wordt opgenomen. Daarom namen wij contact op met 5 mensen die juridisch onderlegd zijn. Wij legden deze casus voor aan twee strafrecht-advocaten, een medewerker van de politie (buiten Purmerend),  een zedenrechercheur en een rechtenstudent.

Slecht één van deze vijf personen is het met de keuze van politie Purmerend eens: “Het doel van aangifte is vervolging. Omdat in deze casus vast staat dat er niet tot vervolging overgegaan kan worden, is het niet opnemen van aangifte gebruikelijk”.

De overige vier experts vegen de vloer aan met de weigering van de politie. Enkele quotes: “Het is een verzoek tot vervolging, of aan dat verzoek voldaan kan worden is niet relevant.” “Volgens de wet is de politie verplicht de aangifte op te nemen”. “Buiten vervolging kunnen er tal van redenen zijn om aangifte te doen. Voor de verzekering, schadeverhaling of als opstap naar een civiele zaak.” “Het doen van aangifte van een strafbaar feit is het recht van iedere burger. Het opnemen daarvan is de plicht van de politie.”

Weer thuis

Met het 8-jarige meisje gaat het naar omstandigheden redelijk. Ze is inmiddels weer thuis.

 

Relevant artikel:

Getuigenoproep: Ernstige mishandeling meisje (8) bij McDonalds PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

 1. Het is niet per definitie volledig waarheidsgetrouw, het is slechts een verhaaltje voor Regio Purmerend.
  Het bericht is overgenomen door de Telegraaf, echter is de kop daarbij tussen aanhalingstekens en in elke zin staat het woord “zou”.
  tegenstrijdig is dat er zware mishandeling staat, en dat het goed gaat met het slachtoffer, ze is zelfs alweer thuis. dat zou je niet zeggen bij meerdere botbreuken.

 2. Volwassen mensen hebben het incident kennelijk wel met telefoons opgenomen, maar niemand greep in, De ouders van de daders hielpen het meisje niet, maar namen hun kinderen snel mee in de auto en alsof dat nog niet genoeg is laat nu de politie het OOK afweten? Wat een rare wereld leven we toch in…

  Dat arme meisje en haar familie…. hoop dat ze zich snel weer beter voelt en dat de politie ALSNOG iets doet.

 3. Dit is nalatigheid, luiheid en werkweigering door de politie.
  En vooral onmenselijk.
  Als je een agent vraagt waarom ze agent zijn geworden zullen ze zeggen: “om mensen te beschermen/helpen”.
  Helaas is dat niet de indruk die ze wekken, zeker met acties als deze komen ze over als ruggengraatloze parasieten van het systeem.
  Als ze mensen zouden willen helpen, zouden ze dat DOEN, niet zeggen dat ze het doen en het dan laten afweten.

 4. Weer het zoveelste falen van de politie. Boetes schrijven graag, maar burgers helpen ho maar.
  Dat me ex-baas €500 van me gejat had lieten ze me ook niet toe om aangifte te doen, zogenaamde ‘civiele zaak’
  Politie, justitie en politici hebben dit land getransformeerd in een land waar criminaliteit loont, gewoon fatsoenlijke mensen die gecriminaliseerd worden, en goede mensen die continue onder de slechten lijden.
  Smerig. Ik hoop dat de 3 machten waar wij hulp van verwachten in slechte tijden voor de verandering een keer het goede doen, de straffen flink verhogen en de mensen die normaal leven onmogelijk maken voor anderen gewoon voor 30 jaar opsluiten.
  Oprotten met dat tuig.
  En anders maar eigen rechter spelen als de overheid ons niet de bescherming en gerechtigheid bieden die wij wel verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.2 ° C
16.1 °
13.9 °
70 %
4.9kmh
79 %
wo
15 °
do
19 °
vr
17 °
za
18 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.