* Katwoude112Volendam

Opsporing Verzocht: Maleisische toeristen bestolen tijdens ontbijt in hotel Volendam (video)

Katwoude – De politie en het programma Opsporing verzocht vraagt de hulp van het publiek bij het ontmaskeren van twee bagagedieven en roepen vooral op om deze beelden met iedereen die u kent te delen. Het duo sloeg enkele maanden geleden toe in het Van der Valk-hotel Volendam in Katwoude, waar enkele toeristen werden bestolen. De kans op herhaling wordt door de politie hoog ingeschat.

De groep Maleisische toeristen zit op 24 maart rond 8.00 uur in de eetzaal van het hotel te ontbijten als één van hen op de schouder wordt getikt door een onbekende man. De bebrilde man vraagt aan de toerist hoe laat het is, maar later zal blijken dat die vraag slechts bedoeld is als afleidingsmanoeuvre.

Op beelden van de beveiligingscamera’s is namelijk te zien dat een tweede man (zonder bril) precies op dat moment enkele tassen van de toeristen pakt, en ermee wegloopt. Ook blijkt uit beelden van de camera uit de lobby dat de mannen samen in het hotel aankomen, en samen weer vertrekken.

In de buitgemaakte tassen zaten paspoorten, telefoons, creditcards, sieraden en contant geld. De twee dieven lijken zo op elkaar ingespeeld dat de politie vermoedt dat ze deze truc ook in andere hotels (gaan) gebruiken.

Door de camerabeelden te delen, hoopt de politie dat iemand de bagagedieven herkent of in ieder geval bewust maakt van deze mannen. Wie weet wie de mannen zijn, of andere tips hebben die kunnen bijdragen aan de oplossing van deze zaak, wordt gevraagd die informatie te delen met de recherche. Dat kan op telefoonnummer 0800-6070 of anoniem op 0800-0700.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.