13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home* KatwoudeOpsporing Verzocht: Maleisische toeristen bestolen tijdens ontbijt in hotel Volendam (video)

Opsporing Verzocht: Maleisische toeristen bestolen tijdens ontbijt in hotel Volendam (video)

Katwoude – De politie en het programma Opsporing verzocht vraagt de hulp van het publiek bij het ontmaskeren van twee bagagedieven en roepen vooral op om deze beelden met iedereen die u kent te delen. Het duo sloeg enkele maanden geleden toe in het Van der Valk-hotel Volendam in Katwoude, waar enkele toeristen werden bestolen. De kans op herhaling wordt door de politie hoog ingeschat.

De groep Maleisische toeristen zit op 24 maart rond 8.00 uur in de eetzaal van het hotel te ontbijten als één van hen op de schouder wordt getikt door een onbekende man. De bebrilde man vraagt aan de toerist hoe laat het is, maar later zal blijken dat die vraag slechts bedoeld is als afleidingsmanoeuvre.

Op beelden van de beveiligingscamera’s is namelijk te zien dat een tweede man (zonder bril) precies op dat moment enkele tassen van de toeristen pakt, en ermee wegloopt. Ook blijkt uit beelden van de camera uit de lobby dat de mannen samen in het hotel aankomen, en samen weer vertrekken.

In de buitgemaakte tassen zaten paspoorten, telefoons, creditcards, sieraden en contant geld. De twee dieven lijken zo op elkaar ingespeeld dat de politie vermoedt dat ze deze truc ook in andere hotels (gaan) gebruiken.

Door de camerabeelden te delen, hoopt de politie dat iemand de bagagedieven herkent of in ieder geval bewust maakt van deze mannen. Wie weet wie de mannen zijn, of andere tips hebben die kunnen bijdragen aan de oplossing van deze zaak, wordt gevraagd die informatie te delen met de recherche. Dat kan op telefoonnummer 0800-6070 of anoniem op 0800-0700.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.