112Beemster

Grote brand in Zuidoostbeemster, woning op instorten

Zuidoostbeemster – In een vrijstaande woning aan de Oostdijk in Zuidoostbeemster woedde vanmiddag een zeer grote brand. Volgens de woordvoerder van de brandweer zal het nablussen van de zeer grote brand nog enkele uren in beslag nemen. 

Niemand is bij de brand gewond geraakt. Wel was er mogelijk nog een kat binnen. In de woning stond een auto. Het is niet duidelijk of dit de oorzaak is van de brand. Wel kan de auto als verloren beschouwd worden, de woning staat op instorten.

NL-Alert

In de directe omgeving werd een NL-Alert afgegeven vanwege de flinke rookontwikkeling bij de brand. Om die reden werd er ook opgeschaald naar GRIP1, een regionaal coördinatieplan bij grote incidenten. Inmiddels is de NL-Alert niet meer van kracht.

De Oostdijk is nog steeds afgesloten tussen de Kwadijkerweg en Volgerweg. Handhavers houden toezicht en laten niemand door.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.