112Beemster

Grote brand in Zuidoostbeemster, woning op instorten

Zuidoostbeemster – In een vrijstaande woning aan de Oostdijk in Zuidoostbeemster woedde vanmiddag een zeer grote brand. Volgens de woordvoerder van de brandweer zal het nablussen van de zeer grote brand nog enkele uren in beslag nemen. 

Niemand is bij de brand gewond geraakt. Wel was er mogelijk nog een kat binnen. In de woning stond een auto. Het is niet duidelijk of dit de oorzaak is van de brand. Wel kan de auto als verloren beschouwd worden, de woning staat op instorten.

NL-Alert

In de directe omgeving werd een NL-Alert afgegeven vanwege de flinke rookontwikkeling bij de brand. Om die reden werd er ook opgeschaald naar GRIP1, een regionaal coördinatieplan bij grote incidenten. Inmiddels is de NL-Alert niet meer van kracht.

De Oostdijk is nog steeds afgesloten tussen de Kwadijkerweg en Volgerweg. Handhavers houden toezicht en laten niemand door.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....