112Volendam

Politie beëindigt ‘illegaal feest’ in Van der Valk Hotel Volendam

Volendam – De politie heeft vrijdagavond naar eigen zeggen een feest met 92 mensen beëindigd in het Van der Valk Hotel Volendam in Katwoude. Volgens de politie werd de noodverordening overtreden.

De politie kwam het hotel rond 21.30 uur binnen. Agenten gingen vervolgens naar een grote zaal “waarin op dat moment 92 mensen een feest aan het houden waren”, aldus de politie. Op dit moment zijn groepen groter dan vier personen niet toegestaan. 

Alle aanwezigen zijn verzocht te vertrekken en krijgen een bekeuring. Het hotel heeft een waarschuwing gehad van de gemeente. 

‘Geen feest’

Een woordvoerder van Van der Valk bevestigt de gebeurtenis tegenover NH Nieuws, maar voegt toe dat van een feest geen sprake was. De mensen – volgens Van der Valk uitsluitend hotelgasten – waren “blijven zitten na een diner, en stonden sowieso al op het punt om weg te gaan”, aldus de woordvoerder.

Wel erkent het hotel dat ze beter hadden moeten controleren bij het reserveren of het niet om een bevriende groep ging. Hierover is inmiddels ook een intern bericht uitgegaan. “Je weet dat je dit niet nog een keer moet doen.”

Vaker controles

Volgens de Van der Valk-woordvoerder worden de hotels van de bekende keten sinds het alcoholverbod regelmatig gecontroleerd door boa’s en politiemensen. Hierbij wordt er gecontroleerd of er alcohol wordt geschonken en of er illegale feestjes worden gehouden op bijvoorbeeld de hotelkamers. 

Steuntje in de rug – Koop lokaal
Kan jij ook een steuntje in de rug gebruiken? Kijk dan hier!

Wij maken met veel plezier het nieuws. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.