13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home112Burgemeester sluit woning aan de Rijnstraat "veiligheid en rust terug brengen in...

Burgemeester sluit woning aan de Rijnstraat “veiligheid en rust terug brengen in de buurt”

Purmerend – Vorige week is er een brandbom tegen een woning in de Rijnstraat gegooid. Zoals blijkt uit beelden kwam een persoon vermomd met een bivakmuts aanlopen bij de voordeur met een fles in de hand. Nadat de persoon wegrende in de richting van de Waalstraat vloog de deur in brand, waarbij een knal te horen was.

De knal was tot in de wijde omtrek te horen. “Zelfs in de Zuidoostbeemster werden we wakker van de knal.” Een buurtbewoner gaf toen aan Regio Purmerend aan dat er sprake was van een aanslag op de woning. “Die knal was zo hard dat ik rechtop in mijn bed stond. Dit was niet normaal. Ik hoop dat ze die gast pakken.”

Naar nu blijkt, is de woning een maand eerder al bestookt met vuurwerk. Daarom heeft de burgemeester besloten, om op grond van de Gemeentewet de woning tijdelijk te sluiten.

Door de ernstige wanordelijkheden bij de woning ontstaat gevaar voor de openbare orde. Het is van groot belang om de veiligheid en rust terug te brengen in de buurt. De burgemeester begrijpt dat de tijdelijke sluiting grote impact heeft op de bewoners. Toch vindt hij het nodig dat er ingegrepen wordt voor de veiligheid van de bewoners, maar ook voor omwonenden en passanten van de Rijnstraat.

“Er valt niet uit te sluiten dat er nieuwe incidenten plaatsvinden bij de woning. Hierdoor is het noodzakelijk om de woning tijdelijk te sluiten.”, geeft de burgemeester aan.

Melden

De tijdelijke sluiting geldt vanaf vandaag tot 21 oktober 2022. Dit betekent dat niemand de woning mag betreden. Heeft u informatie over de brandstichting, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. 

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.