16.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendSocial Beer, een bijzonder biertje van Purmerendse bodem waarmee je goede doelen steunt

Social Beer, een bijzonder biertje van Purmerendse bodem waarmee je goede doelen steunt

Purmerend – Het sociaalste bier van Nederland, zo noemen de twee vrienden het. Want wat is er nu leuker dan samen een biertje drinken? En hoe mooi is het dan als je daarmee ook nog eens iets voor een ander betekent? Dat kan met Social Beer, een bijzonder biertje waarmee je sociale initiatieven en goede doelen steunt.

Twee bevriende bierliefhebbers besloten graag iets voor een ander te willen betekenen. Dat werd het uitgangspunt van Social Beer. Tijdens een gezellig bierproefavondje ontstond er een prachtig idee: een bijzonder biertje op de markt brengen waarvan een deel van de opbrengst naar sociale doelen en initiatieven gaat.

Purmerenders Daan Marinissen en Toine Lambalk gingen met het idee aan de slag en nu is het eerste biertje klaar. Een blond biertje met 6.5% alcohol. Social Blonde genoemd. De eerste batch van 1000 flesjes is verleden week door Berging brouwerij uit Purmerend geleverd. Van Voortman Kantoormeubelen op de Baanstee-West kregen ze toestemming om het magazijn te gebruiken, zodat ze daarvandaan hun leveringen kunnen regelen. 

“Op het biertje vindt de bierliefhebber een QR-code die gescand kan worden.”, zegt Toine. “Dan kom je op onze website waar je aan kan geven welk goed doel of sociaal initiatief je wilt steunen. We maken elke maand de balans op en storten de gemaakte donaties dan door naar het goede doel en/of het sociaal initiatief.” 

Tekst gaat door onder foto.

Zelf willen beide vrienden geen geld verdienen aan dit project. Ook de gemaakte uren voor dit project willen ze niet doorberekenen. “Wij werken ernaast en dit is gewoon een idee waarvan we denken dat het kan aanslaan. Natuurlijk hopen we op een succes.” In de loop van de tijd willen de vrienden een stichting hiervoor oprichten. “Transparantie over de inkomsten en donaties zijn heel belangrijk.”

Ze leveren hun biertjes aan de horeca en winkels. “Het gaat erom dat de winkel of de horeca het verhaal gaat vertellen. Dat je door het drinken van een biertje bijdraagt aan een goed doel.” Ze hopen dan ook dat ondernemers hun idee willen omarmen en het gaan afnemen. Voor nu is het biertje in Purmerend alleen te krijgen bij Smaak van ‘t Weeshuys en Frites van ‘t Weeshuys aan de Willem Eggertstraat en bij Boerderijwinkel de Liefde aan de Zuiderweg in de Zuidoostbeemster. 

Beide vrienden willen binnenkort meer biersoorten toevoegen. “Dan is er meer keus voor de consument.” Toine geeft nog aan dat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld bij festivals de bieren te schenken. Dan bepaalt bijvoorbeeld de organisatie het goede doel. En wat dacht je ervan om verschillende bieren te bundelen en om deze te gaan aanbieden in een mooie cadeauverpakking?”

Genoeg ideeën dus voor de beide vrienden. “Kom over een paar maanden maar terug en dan zul je zien dat dit idee is aanslagen. We zijn pas net begonnen.”, zeggen beide vrienden in vol vertrouwen.

Fotografie: Regio Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15.5 °
67 %
0.9kmh
6 %
wo
16 °
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.