13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendEllen van Selm beëdigd als nieuwe burgemeester van Purmerend

Ellen van Selm beëdigd als nieuwe burgemeester van Purmerend

Purmerend – Vanavond heeft Purmerend een nieuwe burgemeester gekregen. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft Ellen van Selm tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad beëdigd als burgemeester van Purmerend. Van Selm neemt hiermee het stokje over van de 70-jarige Don Bijl die iets meer dan 12 jaar burgemeester van Purmerend was.

Eerder, op vrijdag 2 september 2022 is Ellen van Selm tijdens de ministerraad officieel benoemd als nieuwe burgemeester van de gemeente Purmerend. De Koning zette deze week formeel zijn handtekening op de benoeming.

De nieuwe burgemeester heeft nog geen vaste woonruimte gevonden in Purmerend. De gemeenteraad heeft haar vanavond een ontheffing verleend voor een jaar op de verplichting om als burgemeester in de gemeente te wonen. Inmiddels heeft van Selm wel een tijdelijke huurwoning gevonden in de vrije sector en zal ze in de komende periode zich verder richten op het vinden van vaste woonruimte, om daarna te verhuizen naar Purmerend.

Van Selm is lid van D66 en was vanaf 2014 burgemeester van de Friese gemeente Opsterland. Eerder gaf van Selm aan dat ze verheugd was om de overstap te maken van de kleine Friese gemeente naar het grote Purmerend. “Undercover ben ik al enkele keren op bezoek geweest. Juist in de tijd dat de tulpen in de Beemster prachtig in bloei stonden. In deze gemeente komen platteland en stad samen.”

De 58-jarige van oorsprong uit Hengelo afkomstige Ellen is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon. Ze studeerde rurale sociologie aan de universiteit van Wageningen. Na haar studie verbleef ze samen met haar man in het buitenland. In Pakistan werkte ze onder meer voor het ministerie van bosbouw. In de jaren negentig was ze directeur van Democratisch Steunpunt in Rotterdam. Deze organisatie had het doel om de democratie dichter bij de burger te brengen. Later is Van Selm een eigen consultancybedrijf gestart van waaruit ze overheden adviseerde over buurtvoorlichting.

Van Selm is haar politieke carrière gestart bij GroenLinks. Namens deze partij zat ze van 2002 tot 2006 in de gemeenteraad van Lelystad. Later is Van Selm lid geworden van D66.


Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.