13.2 C
Purmerend
maandag 18 maart 2024
Home112Enorme schade na plofkraak bij juwelier, daders nog op de vlucht

Enorme schade na plofkraak bij juwelier, daders nog op de vlucht

Een Purmerendse juwelier aan de Padjedijk was vannacht doelwit van een grote plofkraak. Ongeveer tien huizen zijn ontruimd, de politie onderzoekt of er nog meer explosieven liggen. Twee mannen zijn gevlucht op een scooter, de politie is met tientallen eenheden op zoek naar de daders.

Een enorme explosie schudde bewoners vannacht wakker. Om 03.00 uur kreeg de politie meerdere belletjes dat het raak was aan de Padjedijk. Bij aankomst waren de daders al gevlucht, op een scooter in de richting van de Kaasmarkt.

De schade aan de winkel is na de explosie enorm en de straat lag bezaaid met glas. Ongeveer tien woningen zijn ontruimd, de politie weet nog niet of het gebied veilig is. Mogelijk liggen er nog meer explosieven bij de juwelier. Terwijl de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de plek onderzoekt, wachten de bewoners buiten. 

Op zoek naar de daders

Ondertussen zijn ‘tientallen’ eenheden van de Zaanstreekse en Amsterdamse politie op zoek naar de daders. Het gaat om twee mannen, gevlucht op een donkere scooter. Op Twitter roept de politie iedereen op uit te kijken naar de daders. 

Er zijn geen slachtoffers gevallen. De woning precies boven de juwelier was leeg, maar de aangrenzende appartementen hebben ook schade. Waar de bewoners naartoe kunnen is nog niet duidelijk. De politie heeft de straat afgezet.

Woningen ontruimd

Een tiental woningen is ontruimd. Bewoners zijn tijdelijk opgevangen in het Van Der Valk hotel Purmerend.

Update:

Foto’s: Robin Heynen




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Ach wat vreselijk heel veel sterkte voor de gedupeerden, en familie Moorselaar dikke knuffel en hoop van harte dat ze gepakt worden !

  2. Nondeju, wat een laffe en luie honden zijn die daders.
    Te laf om zo’n kl*te streek bij daglicht uit te voeren.
    Te lui om eerlijk geld te verdienen.

    Het levenswerk van een hardwerkende ondernemer en het team om zeep helpen: vreselijk.

    Sterkte voor (het team van) juwelier van Moorselaar, alle gedupeerde collega-ondernemers aan de Padjedijk en de bewoners (tijdelijk opgevangen in het Van Der Valk hotel Purmerend).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,836FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.2 ° C
14 °
11.1 °
70 %
1.3kmh
100 %
ma
13 °
di
15 °
wo
15 °
do
10 °
vr
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.