8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home112Douane vindt 5,7 miljoen illegale sigaretten, Purmerender aangehouden

Douane vindt 5,7 miljoen illegale sigaretten, Purmerender aangehouden

Zaandam – De Douane heeft op 15 december bij een controle in Zaandam 24 pallets met onveraccijnsde sigaretten gevonden. Daarbij zijn vier mannen aangehouden, waaronder twee Nederlanders (71 en 45) uit Purmerend en Zaanstad.

Zij worden verdacht van sigarettensmokkel, waarna de FIOD is ingeschakeld. De verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Zaandijk. Ook werd een pistool gevonden, dat is overgedragen aan de politie.

In een loods op een industrieterrein in Zaandam waren 24 pallets opgeslagen met 5, 7 miljoen sigaretten. Op de sigarettenpakjes zat geen accijnszegel. Wanneer deze sigaretten op de Nederlandse markt terecht zouden zijn gekomen, dan was 1,5 miljoen euro aan accijns misgelopen. De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Britse markt en worden vernietigd.

De FIOD doet strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.