23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendHappy Stones: steeds meer in het straatbeeld te vinden, maar dan moet...

Happy Stones: steeds meer in het straatbeeld te vinden, maar dan moet je ze wel zien

Purmerend – Ze zijn steeds meer te vinden in het straatbeeld, maar dan moet je ze wel zien. Goed opletten dus. Soms kijken priemende ogen je aan vanaf een boom of zie je opeens op een paaltje een steen liggen met daarop een motor geschilderd. Maar wat is het precies?

De naam Happy Stone verklapt het al een beetje. Het gaat hier om een beschilderde steen waar je blij van wordt. Deze worden tijdens een wandeling, als verrassing voor de vinder, op een plek achtergelaten. De vinder mag de steen houden, maar kan deze zelf ook weer ergens anders neerleggen.

Een Happy Stone die we een paar weken geleden vonden – Foto: Regio Purmerend

“Op verschillende plekken in Nederland zijn mensen actief om Happy Stones te maken en te verspreiden”, zegt Ingrid. Ingrid schildert Happy Stones en laat de gemaakte stenen achter voor anderen. “Wat is er leuker dan in je buurt rond te wandelen en een leuke steen te vinden. Maak een foto van de steen, hetzij direct als je er eentje gevonden hebt of thuis. Op de achterzijde van de steen staat meestal vermeld vanuit welke Facebookgroep of Instagrampagina de steen afkomstig is. Plaats daarna een foto en/of berichtje zodat de maker weet dat de steen gevonden is. De vinder mag de steen houden of opnieuw laten zwerven.”

Werk in uitvoering door Ingrid – Foto: Regio Purmerend

De steen, met de motor, die we een paar weken geleden vonden, blijkt uit een serie van vier te komen. Nadat we een melding daarvan gemaakt hebben in de Happy Stones Facebookgroep Groningen, krijgen we contact met de maker uit het Groningse Scheemda. Het blijkt om een setje van vier stenen te gaan en dat deze al sinds 2021 rondzwerven.

Foto: Joke Blauw – Facebook Happy Stones Groningen

Hoe maak je zelf Happy Stones?

Bekijk de tips in onderstaande video van Lady Lemonade.

Happy Stones Purmerend

Natuurlijk is er ook een Facebookpagina die zich richt op het Purmerendse. Op de Facebookpagina van Happy Stones Purmerend kunnen de zelf gemaakte stenen die gaan rondzwerven gepubliceerd worden. Ook de gevonden stenen kunnen op deze pagina geplaatst worden zodat de maker weet dat de steen gevonden is. De pagina heeft op dit moment bijna 300 leden.

Wanneer ga jij er eentje maken en laten rondzwerven?
Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.