23.8 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendDe Hond peilt: PVV de grootste partij in Purmerend met Provinciale Statenverkiezingen

De Hond peilt: PVV de grootste partij in Purmerend met Provinciale Statenverkiezingen

Purmerend – Als de prognose van Maurice de Hond van het bureau Peil.nl uitkomt, dan krijgt de PVV in maart met de Provinciale Statenverkiezingen in de gemeente Purmerend de meeste stemmen van de kiezers. In de gemeente Edam-Volendam kan de PVV ook op de meeste stemmen rekenen.

In de gemeente Wormerland gaan de kiezers voor de VVD. Ook in de gemeenten Waterland, Landsmeer en Alkmaar kan de VVD, volgens de voorspelling van Peil.nl, rekenen op de meeste stemmers. Ten noorden van Purmerend, in de gemeente Koggenland, kan de BoerBurgerBeweging (BBB) de meeste stemmen verwachten.

De Hond maakt wel enig voorbehoud en benadrukt dat de prognose ook niet meer is dan een schatting. “Daarbij dient natuurlijk aangetekend te worden dat er in de komende twee maanden nog verschuivingen kunnen ontstaan in politieke voorkeur en in veel gemeenten de verschillen tussen de partijen, die aan kop liggen, beperkt zijn. Dit is het resultaat van de berekening op basis van de peiling van half januari 2023.”

Provinciale Statenverkiezingen 2019

Forum voor Democratie werd in 2019 de grootste partij in Purmerend tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. In de omliggende gemeenten van Purmerend kwam de partij ook als grootste uit de bus met als uitzonderingen de gemeente Alkmaar waar GroenLinks de grootste werd en de gemeente Koggenland waar de VVD de meeste stemmers wist te winnen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

7 REACTIES

 1. @bob,
  De eerste die hier wees met zijn beschuldigende vingertje was degene die deze reactie hier neerplempte (quote): ‘Daar gaat de gemeente , Met PVV aan het stuur gaat Purmerend echt ten onder’ (unquote).
  En de laatste die met zijn beschuldigende vingertje was degene die deze reactie hier neerplempte (quote):’wijzen, wijzen, wijzen.. lol, klinkt als een PVVer. Het is duidelijk dat je niet begrijpt het echt om draait’.

  Daag, Bob.

 2. @dagmar, wijzen, wijzen, wijzen.. lol, klinkt als een PVVer. Het is duidelijk dat je niet begrijpt het echt om draait.

 3. @bob,
  De Gemeente Purmerend, m.n. het huidig College van burgemeester en wethouders, heeft er zonder de PVV (maar met de traditionele -CDA PvdA- danwel gemeentelijke partijen-AOV BPP ) al een aantoonbare puinhoop van gemaakt.

  In deze periode (gestart in maart 2022)
  -Lopen 2 wethouders weg uit een met zorg samengesteld College van burgemeester en wethouders.
  -Is er een wethouder die halstarrig weigert vragen over de SVP te beantwoorden
  -Hadden we een burgemeester (gesteund door-een deel van- de Raad) die toetreding van een journalist tot de commissielid blokkeerde wegens o.m.angst voor ‘mogelijke belangenverstrengeling ‘ (geen bewijs).

  U wilt dat ik dat buiten beschouwing laat? Dacht het niet.

  Ik concludeer dat de puinhopen van het huidige College van burgemeester en wethouders Purmerend, functionerend vanaf maart 2022, gecreëerd zijn zonder de PVV: zo veel slechter kan het dus niet worden met de PVV.

  De PVV is nog niet aan de macht.
  En aangezien er niemand met de PVV wil samenwerken zal het zo ver, waarschijnlijk, nergens komen.
  Daarom heeft uw initiële reactie meer weg van stemmingmakerij……..

 4. @dagmar, De reacties die jij geeft over andere partijen is niet relevant aan dit verhaal. PVV heeft al herhaaldelijk laten zien dat ze niet bekwaam zijn in het drijven van politiek. Een simpel voorbeeld daarvan is dat in de lokale politiek , landelijke punten worden aangedragen. Iets waar Purmerend zelf geen keuzes in heb. Tevens is ook al herhaaldelijk gebleken dat de lokale PVV afdeling geen besef heeft hoe dingen daadwerkelijk werken.

 5. Een peiling van de hond neem ik niet heel serieus. De kandidatenlijst van de PVV bevat bekende namen, en ook gezien dat de PVV fractievoorzitter in Purmerend op de lijst staat. Verkiezingsprogramma is nog niet gepresenteerd, maar dat zal vol aanklachten tegen de coalitie landelijk en GS zijn, precies zoals een getuigenis en weglooppartij beoogt te willen doen.

 6. @bob,
  De Gemeente maakt er met of zonder de PVV een puinhoop van.

  Denk eens aan vertrekkende wethouders in het huudige college:
  Eerst Eveline Tijmstra CDA en vorige week Thijs Kroese PvdA
  De reden m.n. ‘jong gezin’.
  Ik vraag me toch af waarom je ná de gemeenteraadsverkiezingen en een formatietraject dan opeens een jaar later bedenkt: ‘Ik wil meer tijd voor mijn gezinsleven’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
23.8 ° C
25 °
22.8 °
68 %
1.3kmh
43 %
do
24 °
vr
27 °
za
26 °
zo
21 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.