9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerend13 overtredingen na controle 21 panden bij integrale controle Einsteinstraat

13 overtredingen na controle 21 panden bij integrale controle Einsteinstraat

Purmerend – Op maandag 23 januari 2023 vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van de Einsteinstraat in Purmerend. Hierbij zijn 21 panden gecontroleerd. Op twee adressen werd illegale bewoning geconstateerd. Waar nodig zijn eigenaren/gebruikers geattendeerd op bouwovertredingen en brand-onveilige situaties.

Bij zeven panden zijn bouwovertredingen geconstateerd waarop actie ondernomen wordt. Het gaat dan onder andere om het ontbreken van brandscheidingen of aangelegde verdiepingsvloeren zonder vergunning. Bij drie panden zijn milieuovertredingen geconstateerd. Eigenaren of gebruikers krijgen hierover een brief. Zo nodig vindt daarna nog een hercontrole plaats. De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft diverse overtredingen geconstateerd, zoals het ontbreken van (goedgekeurde) blusmiddelen of rookmelders.

Elektrameter

Bij één bedrijf bleek gesjoemeld te zijn met de elektrameter, wat kan leiden tot fraude aan de meter. Liander zorgt ervoor dat dit wordt hersteld.

Medewerking

Bij de controle op de Einsteinstraat werd door alle eigenaren en gebruikers medewerking verleend aan de controle. Twee gebruikers hebben overtredingen direct opgelost door het aanschaffen en plaatsen van rookmelders.

De controle is een samenwerking van gemeente Purmerend met verschillende partners, zoals de omgevingsdienst IJmond, de politie, PWN, Liander en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. In sommige gevallen begrijp ik (dat is wat anders dan goedkeuren) illegale bewoning wel.
    Je zult maar jaren op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning of na een verbroken relatie met of zonder kids en anderen keer op keer voor zien gaan met een ‘DenHaagUrgentie’.
    Tsja ik keur het niet goed maar begrijp het wel…..

    N.b. voor de rest van de overtredingen heb ik géén begrip.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
9.5 ° C
10.6 °
8.9 °
76 %
11.6kmh
89 %
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
9 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.