16.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendBurgemeester sluit bedrijfspand voor negen maanden "sprake van strafbare voorbereiding"

Burgemeester sluit bedrijfspand voor negen maanden “sprake van strafbare voorbereiding”

Purmerend – Op dinsdag 24 januari 2023 heeft burgemeester Ellen van Selm een bedrijfspand aan de Impuls voor negen maanden gesloten. Op de bovenverdieping van het pand op bedrijventerrein Baanstee Oost waren voorbereidingen getroffen om hennep te kweken.

Er groeiden nog geen planten in het pand, maar er was wel sprake van vermogensfraude. Daarnaast zijn er meerdere patronen aangetroffen voor een vuurwapen. Alles op de locatie was duidelijk ingericht voor de productie van een kwekerij.

De hennepkwekerij in aanbouw kwam aan het licht tijdens een integrale controle op het bedrijventerrein op 11 november 2022. Deze controle vond plaats samen met de politie. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.

Hoewel er nog geen planten groeiden, was er volgens de gemeente wel sprake van een strafbare voorbereiding. Ook is er munitie voor een vuurwapen aangetroffen. Vanwege deze omstandigheden wordt het pand voor negen maanden gesloten. Op het gesloten pand zijn posters geplakt met de tekst ‘verzegeld’ en ‘drugspand gesloten’Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15 °
76 %
6.7kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.