15.6 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendNa conflict met aannemer wordt bouw tijdelijke woningen op locatie voormalig politiebureau...

Na conflict met aannemer wordt bouw tijdelijke woningen op locatie voormalig politiebureau eindelijk hervat

Purmerend – Het werk op de locatie van het voormalig politiebureau wordt eindelijk hervat. Op de locatie komen tijdelijke woningen voor 10 jaar voor zowel statushouders en Purmerendse spoedzoekers. De gemeente Purmerend krijgt met dit plan een rijkssubsidie van 1,2 miljoen euro omdat er ook statushouders worden gehuisvest.

Al een tijd ligt de locatie er kaal bij. Dit komt door een conflict met de aannemer waardoor de bouw van de tijdelijke woningen bijna een jaar vertraging heeft opgelopen. De aannemer en de gemeente Purmerend bleven het lange tijd oneens over de voorwaarden waaronder de bouwopdracht zou worden uitgevoerd. Deze zaak werd voor de rechter uitgevochten.

De aannemer wilde de opdracht intrekken omdat de kosten voor de bouw enorm gestegen zijn door de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie. De rechter hield echter de aannemer aan de overeenkomst die met de gemeente Purmerend eerder was gesloten. Wel moeten de aannemer en de gemeente Purmerend nu de extra kosten voor het project gaan delen.

De gemeente Purmerend geeft aan dat het conflict met de aannemer is afgerond en dat het bouwproces weer wordt opgepakt. “De aankomende tijd zullen er zo nu en dan werkzaamheden op het terrein worden uitgevoerd als voorbereiding op de bouw van de tijdelijke woningen.”

Relevante artikelen:

Fotografie: Regio Purmerend
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
69 %
1.7kmh
10 %
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.