14.3 C
Purmerend
woensdag 29 mei 2024
HomeHart van de RegioPurmerendse beschildert kiezels en verstopt ze als geluks- of zwerfstenen

Purmerendse beschildert kiezels en verstopt ze als geluks- of zwerfstenen

Purmerend – Een jaar geleden introduceerde de Purmerendse Car een redelijk onbekend fenomeen in Purmerend. Ze beschildert kiezels met de mooiste afbeeldingen en verstopt deze daarna op verschillende plekken in Purmerend.

Wereldwijd bestaat het al een jaar of vier en het concept is simpel: je zoekt stenen in de natuur, je beschildert ze en legt ze vervolgens ergens neer, waar anderen ze kunnen vinden. De vinders nemen de steen mee naar huis als gelukssteen, of leggen deze weer op een andere plaats neer – als zwerfsteen.

De prachtige stenen van Car zijn door heel Purmerend te vinden. Maar ze heeft zo haar favoriete plekjes: Het kabouterpad in het Purmerbos, het ziekenhuis, minibiebs en stekkenkastjes en bankjes bij winkelcentra. De decoratie past ze aan aan de plek waar ze haar stenen neerlegt.

Ik hoop dat bekendheid aan dit project er voor zorgt dat men weer wandelt met een glimlach. Te vaak zie ik ouders die alleen bezig zijn met hun telefoon, terwijl de kinderen vooruit hollen. Loop eens het kabouterpad en zoek samen naar stenen.

Ook de kleindochter van Car is fan van de stenen van oma. Geregeld lopen ze samen door het bos om stenen te verstoppen. “Kijkt niemand oma?”, vraagt ze dan, terwijl ze een steen neerlegt. Vaak lopen ze een paar extra rondjes om van een afstandje te bekijken of iemand de stenen vindt.

Kei Tof

Voor veel vinders is het niet gelijk duidelijk dat de prachtige kunstwerkjes mee naar huis genomen mogen worden. Daarom beschildert Car de achterkant van de stenen met een verwijzing naar “Kei Tof“, één van de vele facebookgroepen die zich bezig houdt met deze bijzondere stenen.

Via Kei Tof kun je laten zien welke stenen je neerlegt, maar als vinder kun je ook aangeven dat de steen gevonden is. “Zo vond een tijdje terug een stelletje dat hier op vakantie was één van mijn stenen. Door de beschildering op de achterkant postten ze hun vondst op Facebook en weet ik dat ze de steen uiteindelijk in de omgeving van Heerlen weer hebben verstopt.”

Dus vind jij een steen van Car? Neem hem mee naar huis en bewaar hem als gelukssteen. Of misschien nog leuker: laat het doorzwerven….Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.1 °
13.9 °
83 %
4.9kmh
100 %
wo
16 °
do
16 °
vr
17 °
za
16 °
zo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.