5.5 C
Purmerend
maandag 26 februari 2024
HomeEvenementKRITI organiseert benefiet Bingo Avond voor Wonen Bij Anders

KRITI organiseert benefiet Bingo Avond voor Wonen Bij Anders

Purmerend – KRITI Grieks Restaurant & Tapasbar in Purmerend organiseert op dinsdag 20 februari een benefiet Bingo Avond voor Wonen Bij Anders. De opbrengst van de avond gaat naar de bouw van een kleinschalige woonvorm voor jongeren met een beperking in Ursem.

Wonen Bij Anders is een initiatief van een groep enthousiaste ouders. Zij willen een thuis creëren voor jongeren met een beperking, waar ze zich veilig en geborgen voelen. De woonvorm zal bestaan uit zelfstandige appartementen, waar de 11 jong-volwassenen, uit Zaanstreek, Waterland en Westfriesland, met ondersteuning kunnen wonen.

Fien

“Dit is Fien, zij is mijn schatje en komt al jaren bij ons eten”, antwoordt Erol op de vraag waarom hij een benefiet organiseert voor juist dit doel. Jacqueline, de moeder van Fien, vertelt hoe er al in 2017 is begonnen met het initiatief. Zij als ouders zijn een jaar of vier terug aangesloten.

Als alles volgens plan gaat, kan de grond van de toekomstige woonvorm in voorjaar 2024 bouwrijp worden gemaakt. De bouw kan dan starten rond oktober. Toch is er nog een flinke som geld nodig om alles te kunnen realiseren. En daar zijn de initiatiefnemers via heel veel verschillende acties mee bezig.

Bij Anders

“De elf jongeren die in ‘Bij Anders’ komen te wonen kennen elkaar inmiddels al goed. Ze vormen een echte vriendengroep. Mijn dochter kijkt vaak naar mijn zoon, die zijn vrienden over de vloer krijgt. Dat wil zij ook. Hij is 22 jaar en zij is 19. Ik vermoed dat zij eerder het ‘huis’ uit zal zijn dan hij”, vertelt Jacqueline.

Bingoavond

De bingoavond in KRITI is een gezellige avond vol spelplezier en lekker eten. De kosten voor deelname zijn 25 euro voor de bingo en 50 euro voor diner en onbeperkt drankjes. De avond begint om 18.30 uur en inloop is vanaf 17.30 uur. Reserveren kan via telefoonnummer 0299 429 049.

De bingoavond is een van de activiteiten die Wonen Bij Anders organiseert om geld in te zamelen voor de bouw van de woonvorm. Ook zijn er diverse sponsoracties opgezet.

Meer informatie over Wonen Bij Anders is te vinden op de website www.bij-anders.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
5 °
81 %
5.8kmh
100 %
ma
5 °
di
7 °
wo
9 °
do
11 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.