6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeRegionaalKabinet wil huurverhoging in vrije sector beperken tot 2027

Kabinet wil huurverhoging in vrije sector beperken tot 2027

Regionaal – Het kabinet wil de huurverhoging in de vrije sector voor nog eens drie jaar aan banden leggen. Dat blijkt uit een ontwerpwetsvoorstel dat minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de Raad van State heeft gestuurd voor advies.

Volgens het voorstel mag de huur in de vrije sector per jaar niet meer stijgen dan de gemiddelde CAO-loonontwikkeling plus 1%. Deze regel geldt al sinds 1 mei 2021 en zou aflopen op 1 mei 2024. Het kabinet wil deze nu verlengen tot 1 mei 2027.

Bescherming huurders

De maatregel is bedoeld om huurders in de vrije sector te beschermen tegen te hoge huurstijgingen, die worden veroorzaakt door de schaarste op de woningmarkt. Uit een evaluatie van de huidige wet, die een initiatief was van voormalig Kamerlid Nijboer, blijkt dat de noodzaak voor een maximum nog steeds bestaat.

Het kabinet wil wel elke twee jaar opnieuw bekijken of de maximering nog nodig is. Ook wil het kabinet de mogelijkheden voor huurverlaging of bevriezing in de vrije sector verruimen.

Meer zekerheid woonlasten

Met de maximering wil het kabinet huurders in de vrije sector meer zekerheid geven over hun woonlasten en de betaalbaarheid daarvan. Het kabinet benadrukt dat de maximering een tijdelijke maatregel is en dat er structurele oplossingen nodig zijn om de woningmarkt te verbeteren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.