14.5 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomeHart van de RegioVrienden van het Beusebos prijken op 74e plek in de Duurzame Top...

Vrienden van het Beusebos prijken op 74e plek in de Duurzame Top 100 van Trouw

Amsterdam – De Vrienden van het Beusebos hebben een vermelding behaald op de 74e plaats in de prestigieuze Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw. De nominatie, voorgedragen door milieuactivist Dirk Groot, alias de Zwerfinator, is een erkenning voor hun onvermoeibare inzet om de natuur te beschermen tegen de bouw van een groot hotel in het groengebied.

De Vrienden van het Beusebos zijn verenigd in de Stichting Vrienden van het Beusebos, bestaande uit een toegewijd bestuur, een groep vrijwilligers en een omvangrijke schare sympathisanten. Hun strijd tegen de bouw van een Van Der Valk hotel in het Purmerendse Beusebos heeft nationale aandacht gekregen en is door Dagblad Trouw treffend omschreven als ‘burgers die de bouw van een hotel in de natuur weten te voorkomen.’

Dirk Groot, die bekend staat om zijn onvermoeibare inzet voor het opruimen van zwerfafval en plasticvervuiling, is de persoon achter de nominatie. Hij heeft zich sinds maart 2014 ingezet om het probleem van zwerfafval aan te pakken en heeft met zijn werk het probleem in Nederland inzichtelijk gemaakt. In 2019 werd hij zelf uitgeroepen tot nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw.

“Supertof! Ik ga ze ook nog even noemen en een veer in de bips steken natuurlijk!”

Zwerfinator Dirk Groot

Op zijn Facebook-pagina deelde Dirk Groot zijn enthousiasme over de nominatie van de Vrienden van het Beusebos: “Supertof! Ik had de Vrienden van het Beusebos genomineerd voor de Duurzame 100 van Dagblad Trouw en ze staan er gewoon in! Op nummer 74! Welverdiend. Ik mag volgende week donderdag tijdens de avond van de Duurzame 100 in Pakhuis de Zwijger iets vertellen op het podium, ik ga ze daar ook nog even noemen en een veer in de bips steken natuurlijk!”

15e editie Duurzame Top 100

De Duurzame Top 100, georganiseerd door Dagblad Trouw en Pakhuis de Zwijger, viert dit jaar zijn vijftiende editie en zet de schijnwerpers op de meest toegewijde duurzaamheidspioniers van Nederland. De nadruk ligt op de groene burgerbeweging, die bestaat uit gewone mensen die zich inzetten voor een groener, gezonder en biodiverser Nederland. De avond zal gevuld zijn met inspirerende sprekers, muziek en poëzie, en zal de verhalen achter de vele duurzame initiatieven van deze beweging belichten.

Het succes van de Vrienden van het Beusebos in de Duurzame Top 100 van Trouw weerspiegelt de kracht van gemeenschapsactivisme en hun vastberadenheid om de natuur te beschermen in tijden van toenemende bedreigingen voor het milieu. Hun plaats op de 74e plek is een eerbetoon aan hun onvermoeibare inzet voor een groener Nederland.

Foto: Regio Purmerend

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.5 ° C
15.1 °
13.9 °
82 %
0.5kmh
100 %
vr
15 °
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.