20.6 C
Purmerend
maandag 8 juli 2024
HomePurmerendNAM gaat gasputten in Noordbeemster affakkelen “vlam vooral zichtbaar vanaf de A7”

NAM gaat gasputten in Noordbeemster affakkelen “vlam vooral zichtbaar vanaf de A7”

Noordbeemster – De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft aangekondigd dat ze vanaf de eerste week van oktober reguliere onderhoudswerkzaamheden zullen uitvoeren aan twee gasputten op de locatie Middelie, gelegen aan de Havermeerweg in Noordbeemster.

De werkzaamheden zullen naar verwachting binnen 14 dagen worden afgerond, op voorwaarde dat alles volgens plan verloopt. Tijdens deze periode zullen de gasputten worden gespoeld en schoongemaakt. Affakkelen is het verbranden van gassen die zich nog in de gaswinningsinstallatie bevinden.

Affakkelen

Deze onderhoudswerkzaamheden zullen tijdelijk resulteren in het affakkelen van gas. Dit betekent dat in de buurt van de locatie een vlam zichtbaar zal zijn tijdens het affakkelen. Dit zal vooral goed zichtbaar zijn vanaf de A7. De werkzaamheden zullen 24 uur per dag doorgaan en kunnen mogelijk tot medio oktober duren, hoewel het affakkelen niet continu zal plaatsvinden.

De NAM benadrukt dat ze zich inzet om eventuele overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken.

Klachten

Voor eventuele klachten heeft de NAM een speciaal nummer beschikbaar gesteld. Als u overlast ondervindt door de werkzaamheden, kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de Centrale Meldkamer van de NAM op telefoonnummer 0592-364000, of een e-mail sturen naar [email protected].

Belangrijk is dat de NAM expliciet heeft vermeld dat deze onderhoudswerkzaamheden geen verband houden met het momenteel lopende instemmingsproces bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor het ingediende geactualiseerde Winningsplan Middelie.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.6 ° C
22.3 °
19.4 °
63 %
3.1kmh
100 %
ma
21 °
di
25 °
wo
21 °
do
19 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.