4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeHart van de RegioBronzen beeld stationskat Brammetje is gegoten, maar mag nog niet worden neergezet

Bronzen beeld stationskat Brammetje is gegoten, maar mag nog niet worden neergezet

Purmerend – Het bronzen beeld van stationskat Brammetje krijgt vorm. Het beeld is gegoten en hoeft alleen nog afgewerkt te worden om te kunnen pronken op zijn geliefde station Purmerend-Weidevenne. Toch is er nog één obstakel, want de vergunning die de initiatiefnemers hebben geregeld blijkt niet voldoende te zijn. Er moet een privaatrechtelijk akkoord komen en tot het zover is, komt het bronzen beeld van Brammetje nog niet thuis.

De rode kater is een beroemdheid in Purmerend omdat hij altijd op het station rondliep en daar graag de reizigers met een kopje en luid gespin begroette. Ook kwam de kater veelvoudig in het nieuws. Zo werd hij een paar keer vermist en zelfs ontvoerd. In april van vorig jaar werd hij aangereden en dat overleefde de kat niet.

Al snel besloten drie vrouwen om Brammetje te vereeuwigen in een beeld. Er werd een crowdfunding gestart en binnen een paar dagen was het beoogde bedrag binnen. “Rani van VSH Gieterij heeft aangeboden om het beeld te gaan maken en heeft wat ideeën gegeven, waar uiteindelijk in overleg met de eigenaresse een keuze in is gemaakt”, zei één van de initiatiefnemers, Daphne de Harde eerder tegen NH.

Nog even geduld

Hoelang het nog gaat duren voordat Brammetje thuis komt achter zijn station, weet Daphne niet precies. De initiatiefnemers proberen nu zo snel mogelijk boven op hun omgevingsvergunning een privaatrechtelijk akkoord te krijgen. Tot die tijd heeft de beeldhouwer alle tijd om aan het beeld te werken.

Tijdelijk monumentje vlak bij de plek waar het beeld komt te staan – Regio Purmerend

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.