112Purmerend

Brutale diefstal bij Van Dijk Optiek in de Dubbele Buurt

Purmerend – Gistermiddag rond tien over twee is er een brutale diefstal gepleegd bij Van Dijk Optiek in de Dubbele Buurt. Een man kwam de winkel binnen en begon direct op twee vitrines in te slaan met een life-hamer.

Hierop deed de man een greep in de vitrines waar monturen van Cartier werden geshowd en rende direct de winkel weer uit. “Dit was de brutaalste diefstal die ik ooit heb meegemaakt. Bij elkaar duurde dit zo’n 15 seconden”, zegt bedrijfsleider Ernst De Jong.

Foto van direct na de brutale diefstal

“We hebben ongeveer voor 8000 euro schade. Er zijn 7 merkmonturen van Cartier meegenomen en twee vitrines zijn stuk. We zijn ons kapot geschrokken.” De optiek heeft aangifte gedaan van het gebeuren.

De politie heeft gistermiddag een Burgernet bericht uit laten gaan, echter nog zonder resultaat. Mocht u tips hebben of getuige zijn geweest dan hoort de politie dat graag op 0900-8844.

Foto van gisteren. Een politieagent praat met een getuige.
De stukgeslagen vitrines

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.