4.9 C
Purmerend
zondag 5 februari 2023
HomePurmerendLevensgrote replica van Nachtwacht in Dijklander Ziekenhuis

Levensgrote replica van Nachtwacht in Dijklander Ziekenhuis

Purmerend – Een bijzonder gebaar voor zorgpersoneel en patiënten van het Dijklander Ziekenhuis. Vanaf vandaag is in het ziekenhuis in Purmerend een levensgrote replica van de Nachtwacht te zien, het iconische schilderij van Rembrandt van Rijn.

‘Nachtwacht on Tour’ is een initiatief van het Rijksmuseum en Philips, bedoeld om zorgpersoneel en patiënten een hart onder de riem te steken. Sinds de zomer vorig jaar reist het kunstwerk langs verpleeghuizen en ziekenhuizen door heel Nederland. Op die manier kunnen mensen die normaal gesproken niet naar het museum kunnen, dit meesterwerk bekijken. Een unieke kans, zeker nu de musea vanwege de lockdown gesloten zijn.

Hartverwarmend gebaar

“Het is bijzonder dat we een uniek icoon als de Nachtwacht in het ziekenhuis mogen verwelkomen. Het coronavirus vraagt veel van onze medewerkers, maar ook van onze patiënten. Dit hartverwarmende gebaar is een lichtpunt voor allemaal. Het biedt letterlijk een moment om even stil te staan in deze hectische tijden”, aldus Jeroen Muller, voorzitter raad van bestuur van het Dijklander Ziekenhuis.

De replica is net zo groot als de echte versie in het Rijksmuseum, vier bij vijf meter. Het verschil met de echte versie: aanraken mag bij de replica en alle details zijn dichtbij te bekijken. De Nachtwacht staat tot 3 maart in Purmerend en verhuist daarna naar het ziekenhuis in Hoorn, waar het tot 10 maart blijft staan.

Vanwege de coronamaatregelen is het niet de bedoeling om apart voor de Nachtwacht naar het ziekenhuis te komen. Medewerkers en mensen met een afspraak in het ziekenhuis zijn welkom en de beveiliging houdt toezicht op de drukte.

Een mooie digitale tour is te bekijken op de website hieronder.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
4.9 ° C
5.6 °
3.9 °
90 %
4.3kmh
15 %
zo
5 °
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.