17.1 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
Home112Fietsendieven stelen negen bedrijfsfietsen van gemeente Purmerend, verdachte aangehouden

Fietsendieven stelen negen bedrijfsfietsen van gemeente Purmerend, verdachte aangehouden

Purmerend – In het weekeind van 10 en 11 juni zijn fietsendieven erin geslaagd om maar liefst negen bedrijfsfietsen van de gemeente Purmerend te ontvreemden. De daders sloegen toe door de afgesloten fietsenstalling open te breken en er vandoor te gaan met de gemeentelijke tweewielers.

De exacte tijdstippen waarop de diefstal plaatsvond, zijn nog niet bekend. Het is duidelijk dat de dieven erin slaagden de beveiligde fietsenstalling te openen en vervolgens negen fietsen van de gemeente mee te nemen. De gestolen fietsen zijn bedoeld voor gebruik door medewerkers van de gemeente.

Op maandag troffen medewerkers van de afdeling handhaving vier van de gestolen fietsen aan in de omgeving van het Tilburyplein, gelegen in de wijk Purmer-Noord. Het terugbrengen van de fietsen naar de fietsenstalling bleek echter een uitdaging, omdat ze inmiddels waren vastgezet met een nieuw kettingslot.

Terwijl de handhavers de situatie in ogenschouw namen, dook plotseling een man op, fietsend op een van de andere gestolen fietsen. De man werd onmiddellijk aangehouden en overgedragen aan de politie, die inmiddels was gewaarschuwd.

De politie is bezig met een onderzoek om de rol van de verdachte vast te stellen. Er wordt ook gekeken of er nog andere verdachten bij de zaak betrokken zijn en waar de overige gestolen fietsen zich bevinden.

Daarnaast wil de politie de inwoners van Purmerend waarschuwen om niet in te gaan op verdachte verkopers die fietsen tegen extreem lage prijzen aanbieden. Het kopen van gestolen goederen is namelijk strafbaar.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
17.1 ° C
18.3 °
15.5 °
71 %
4.9kmh
18 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.