14.3 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendMeldpunt voor malafide verhuurders van kracht in Purmerend

Meldpunt voor malafide verhuurders van kracht in Purmerend

Purmerend – Particuliere huurders in Purmerend kunnen nu effectief optreden tegen ongewenst gedrag van verhuurders dankzij een nieuwe wet die op 1 juli 2023 in werking is getreden. Discriminatie, intimidatie, een slecht onderhouden woning of oneerlijke servicekosten behoren tot de klachten die nu kunnen worden gemeld bij de gemeente.

Hierdoor heeft de gemeente Purmerend, net als andere gemeenten in Nederland, de middelen in handen om doeltreffend op te treden tegen dergelijke praktijken en overtredingen van de wet te bestraffen. De wet ‘goed verhuurderschap’ heeft tot doel ongewenste verhuurpraktijken te bestrijden en woningzoekenden, huurders en buitenlandse werknemers te beschermen.

Deze wet is van toepassing op verhuurders van gewone woonruimte, verhuurders van verblijfsruimte voor arbeidsmigranten en verhuurbemiddelaars.

Duidelijke regels

Het doel van de wet is om duidelijke regels vast te stellen voor wat goed verhuurderschap minimaal inhoudt, zodat dit controleerbaar, handhaafbaar en afdwingbaar wordt. Op deze manier worden verhuurders en verhuurbemiddelaars helder geïnformeerd over de verwachtingen die aan hen worden gesteld.

Wethouder Wonen Natalie Saaf is verheugd over de nieuwe wet en het meldpunt voor klachten en meldingen over slecht verhuurderschap. “We krijgen nu ook klachten bij de gemeente over ongewenst verhuurgedrag. Dus ja, de nieuwe wet en dit nieuwe meldpunt gaan ons zeker helpen,” verklaart Saaf. “De nieuwe wet geeft de gemeente namelijk de instrumenten om doelgericht handhavend op te treden. Dat is goed nieuws voor onze inwoners die te maken hebben met een slechte particuliere verhuurder.”

Meldpunt

Het meldpunt is toegankelijk via de website purmerend.nl/melding, waar huurders meer informatie kunnen vinden en hun klachten kunnen indienen. De gemeente Purmerend heeft de bevoegdheid om op te treden bij overtredingen van de wet en kan in het uiterste geval een boete opleggen van maximaal 90.000 euro aan de verhuurder. Hiermee beoogt de gemeente slecht verhuurgedrag te voorkomen en tegen te gaan, en particuliere huurders de bescherming te bieden die ze verdienen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.1 °
13.4 °
72 %
3.1kmh
90 %
za
14 °
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.