23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendVerdachte geweldsexplosie Purmerend neergestoken in gevangenis

Verdachte geweldsexplosie Purmerend neergestoken in gevangenis

Een van de verdachten in het onderzoek naar de reeks van beschietingen en explosies in de gemeente Purmerend is neergestoken in de penitentiaire inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer is Malakai F., hij zou zijn neergestoken door een familielid van een verdachte uit een rivaliserende bende.

 Als F. drie weken geleden de luchtplaats oploopt in de PI, gaat het mis. Hij wordt van achter belaagd door de broer van een andere verdachte in hetzelfde onderzoek, namelijk verdachte Zakaria A.. 

Afgebroken glas en vork

De broer gaat F. te lijf met een afgebroken stuk glas en een afgebroken vork, verklaart F. vandaag tijdens de eerste pro-formazitting in de rechtbank van Haarlem. F. zegt gestoken te zijn in zijn arm, wang en vlak onder zijn oog. Hij zegt zich niet meer veilig te voelen in de PI en moeite te hebben met slapen.

De neergestoken verdachte is Malakai F., een 21-jarige man geboren in Vlissingen. Hij wordt verdacht van een schietpartij in Middenbeemster op 11 april dit jaar en een schietincident op een woning in Terneuzen op 16 maart dit jaar. 

Vete tussen twee kampen

“We hebben hier mogelijk te maken met twee kampen”, aldus zijn advocaat Manon Aalmoes vandaag. “Hoe kan het dan dat een verdachte met eenzelfde achternaam wordt geplaatst in een PI met mijn cliënt”, vraagt ze af. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Aalmoes laat weten van plan te zijn om aangifte te doen vanwege nalatigheid bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De officier spreekt vandaag van ‘schokkend geweld tussen twee rivaliserende bendes’. Een groep zou uit Purmerend komen en de andere uit Middenbeemster. F. zou volgens de officier van justitie onderdeel zijn van deze gewelddadige oorlog tussen de twee bendes. De twee incidenten waar F. van verdacht wordt, maken onderdeel uit van een groter dossier van in totaal acht incidenten. 

De rechtszaak

Daarnaast benadrukt Aalmoes dat de twee mogelijke kampen zo veel mogelijk worden gescheiden en niet op dezelfde dag zitting hebben, om de veiligheid van haar cliënt te waarborgen. Ook dringt ze erop aan om eventuele adressen in deze zaak verborgen te houden om nieuwe aanslagen te voorkomen.

Wat is er gebeurd?

Op dinsdagavond 11 april rond 21.45 uur kreeg de politie een melding van een schietincident op de Belthoeve in Middenbeemster. Rond 04.30 uur op woensdag 12 april zijn er knallen gehoord aan de Boeierstraat. Aan de bewuste straat bleek de gevel en het raam van een woning beschadigd door kogelinslagen. Vermoedelijk is er ook vuurwerk afgestoken bij de voordeur van de woning.

Op donderdagavond 13 april rond 22.50 uur werd een woning aan de Weverstraat beschoten. Vrijdagochtend 14 april rond 03.10 uur ging een explosief af bij een woning aan het Groenveld in Middenbeemster.

In de nacht van zondag 16 april op maandag 17 april is een explosie geweest bij een woning aan de Weverstraat in Purmerend. Om 1:17 uur kwam de eerste melding binnen. Vlak na die explosie ontstond een brand bij de woning.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.