14.2 C
Purmerend
vrijdag 7 juni 2024
HomeWoonTipsJe zolderkamer inrichten tot thuiswerkplek: de beste tips

Je zolderkamer inrichten tot thuiswerkplek: de beste tips

Werk je vanuit huis, maar heb je het gevoel dat je geen opties hebt voor een eigen kantoorruimte? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! Ondanks de ruime afbeeldingen van het thuiskantoor die je tegenkomt wanneer je op internet scrolt, zitten veel thuiswerkers in hetzelfde schuitje. Dat betekent niet dat je je dromen over werken op afstand moet opgeven totdat je je een groter huis kunt veroorloven. Om efficiënt te kunnen werken heb je gewoon ruimte nodig weg van de woonkamertafel. Toegegeven, misschien moet je creatief zijn om je werkruimte te vinden. Heb je een ongebruikte zolder in huis? Maak van je zolderkamer een thuiswerkplek met deze tips! 

Begin met een analyse

Als de zolder toevallig al een vloer, een raam en elektrische bedrading heeft, ben je helemaal klaar. Maar als je net als de meesten van ons bent, is je zolder gewoon een enorm, spelonkachtig, zwart gat. Als je zolder momenteel een niet-bewoonde ruimte is (wat betekent dat iemand er niet comfortabel langer op kan blijven dan zoeken naar zijn doos met winterkleren), heb je een bouwvergunning nodig om er een echte kamer van te maken. Een algemene vuistregel die je moet volgen als je woonruimte aan je huis wilt toevoegen – en daarmee de vierkante meters wilt vergroten – is om toestemming te krijgen van de gebouwenafdeling van je stad. Bekijk ook wat de afmetingen van je zoldertrap mogen zijn. 

Breng het licht binnen

Als je zolder een raam heeft, moet je je bureau in de buurt plaatsen om te profiteren van het natuurlijke licht – en al die extra vitamine D uit het zonlicht. Werken bij een raam kan ook het ongemakkelijke gevoel verlichten dat je op zolder zit. Goede verlichting is de sleutel tot het transformeren van elke ruimte, dus als je zolder geen raam heeft, kun je de ruimte altijd opfleuren met vloer- en bureaulampen. (Hoewel je misschien een elektricien nodig hebt om je zolder goed te bedraden.) Plaats de lampen op verschillende punten in de kamer achter je bureau. Op die manier voelt niet alleen je werkruimte helderder aan, maar profiteert de hele ruimte ervan. Plaats ook zeker een lamp boven de trap voor je eigen veiligheid. 

Denk aan de temperaturen

Onderzoek je je zolder tijdens een gematigde tijd van het jaar? Wat comfortabel is in de lente, kan in de winter ondraaglijk zijn. Hoewel het niet zo glamoureus en leuk is als het aanbrengen van de finishing touch, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je zolder goed geïsoleerd is voor een lange levensduur en je vermogen om het daadwerkelijk te gebruiken. Het plaatsen van goede isolatie met de juiste R-waarde voor je regio is ideaal voor de wintermaanden. Dat is echter mogelijk niet voor iedereen beschikbaar. Als jij zo iemand bent, onderzoek dan energiezuinige ruimteverwarmers, installeer een tapijt of koop wat warme vloerkleden. Koop daarnaast ook nog een paar isolerende of thermische gordijnen voor je ramen. Dit helpt zowel in de zomer als in de winter tijdens het thuiswerken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.2 ° C
15.1 °
12.4 °
69 %
2.2kmh
68 %
vr
17 °
za
16 °
zo
15 °
ma
15 °
di
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.