11.9 C
Purmerend
woensdag 8 mei 2024
HomeWoonTipsBedwantsenplaag: Hoe kom je eraan en wat kan je ertegen doen?

Bedwantsenplaag: Hoe kom je eraan en wat kan je ertegen doen?

Bedwantsen zijn de laatste tijd een groeiend probleem geworden in veel huishoudens. Deze kleine parasieten, die zich ‘s nachts voeden met menselijk bloed, kunnen voor ongemakkelijke beten en slapeloze nachten zorgen.

Maar hoe komen mensen eigenlijk aan bedwantsen en wat kun je eraan doen?

Hoe kom je aan bedwantsen?

Bedwantsen kunnen op verschillende manieren een woning binnendringen:

  1. Reizen: Een van de meest voorkomende manieren waarop mensen bedwantsen oppikken, is tijdens het reizen. Ze kunnen zich verstoppen in koffers, rugzakken of kleding en worden zo van het ene naar het andere hotel of huis meegenomen.
  2. Tweedehands meubilair: Bedwantsen kunnen zich ook in tweedehands meubels bevinden. Het is belangrijk om tweedehands meubilair grondig te inspecteren voordat je het in huis haalt.
  3. Naburige besmetting: Als een buurman bedwantsen heeft, kunnen ze zich via scheuren in muren of leidingen gemakkelijk verspreiden naar aangrenzende woningen.
Een bedwants

Wat kun je ertegen doen?

Als je vermoedt dat je bedwantsen in huis hebt, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen:

  1. Inspecteer je bed: Controleer zorgvuldig je matras, beddengoed en bedframe op tekenen van bedwantsen, zoals kleine rode vlekken of kleine bruine beestjes.
  2. Was en droog je beddengoed op hoge temperatuur: Bedwantsen kunnen niet overleven bij hoge temperaturen, dus was en droog je beddengoed grondig.
  3. Roep professionele hulp in: In ernstige gevallen is het raadzaam om professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Zij kunnen de bedwantsen effectief behandelen.
  4. Vermijd tweedehands meubilair: Als je nieuw meubilair nodig hebt, koop dan liever nieuw in plaats van tweedehands om het risico op bedwantsen te minimaliseren.
  5. Wees voorzichtig tijdens het reizen: Controleer je hotelkamer op tekenen van bedwantsen en houd je bagage van de vloer.

Bedwantsen kunnen een vervelend probleem zijn, maar met de juiste maatregelen kun je ze bestrijden en voorkomen dat ze je nachtrust verstoren.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,910FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.9 ° C
12.8 °
11 °
85 %
3.6kmh
1 %
wo
16 °
do
18 °
vr
18 °
za
19 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.