14.4 C
Purmerend
zondag 12 mei 2024
HomePurmerendSinterklaasintocht op 19 november in Purmerend

Sinterklaasintocht op 19 november in Purmerend

Purmerend – De langverwachte aankomst van Sinterklaas in Purmerend staat gepland voor zondag 19 november. Stichting Purmerend Marktstad, al sinds 1971 de organisator van dit feestelijke evenement, heeft de aankomst aangekondigd, één dag nadat de Goedheiligman officieel in Nederland arriveert.

De intocht belooft een spectaculair evenement te worden. Sinterklaas zal aankomen in de kom van het Noord-Hollands kanaal en zal zijn eerste voet op Purmerendse bodem zetten op de Kanaalkade, ter hoogte van de Kanaalstraat. Naar verwachting zullen zo’n 10.000 toeschouwers getuige zijn van deze feestelijke aankomst op de Kanaalkade en het vervolg op de Koemarkt.

Boardwalk

Op 19 november zal de stoomboot aanmeren aan de laatste steiger op de hoek van de Kanaalkade en de Beemsterburgwal. Vanaf daar zal Sinterklaas over een speciaal aangelegde boardwalk naar het podium nabij de sluisbrug lopen. Deze boardwalk strekt zich uit vanaf de Beemsterburgwal tot aan het Slotplein en biedt een prachtig uitzicht op de intocht.

Natuurlijk wordt Sinterklaas vergezeld door zijn trouwe gevolg van pieten. De route van de intocht belooft een kleurrijke en feestelijke optocht door Purmerend.

Programma

  • 13.30 uur: Aankomst van de Stoomboot en pietenboten aan de steigers op de Kanaalkade.
  • 13.45 uur: Vertrek van de optocht richting de Koemarkt via de Neckerdijk, Gedempte Singelgracht, Oude Vismarkt, Peperstraat, Dubbele Buurt, Breedstraat en de zuidwestelijke kant van de Koemarkt.
  • 14.00 uur: Aankomst van Sinterklaas en zijn gevolg op de Koemarkt.
  • 14.10 uur: Welkomstceremonie voor Sinterklaas door de Burgemeester.
  • 14.15 uur: Openlucht receptie voor de kinderen op de Koemarkt, vlakbij het podium.
  • 15.15 uur: Einde van het evenement.

De Sinterklaasintocht in Purmerend belooft een geweldig feest te worden voor jong en oud. Zorg ervoor dat je erbij bent om dit magische moment mee te maken.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.4 ° C
15 °
13.9 °
82 %
3.1kmh
18 %
zo
22 °
ma
21 °
di
23 °
wo
13 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.