8.3 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
Home112Controle door politie in Purmerend leidt tot tientallen bekeuringen en inning van...

Controle door politie in Purmerend leidt tot tientallen bekeuringen en inning van belasting

Purmerend – Op zaterdag 14 oktober hebben studenten van de politie in Purmerend een uitgebreide controle uitgevoerd, waarbij ze samenwerkten met verschillende instanties, waaronder de belastingdienst. In totaal werden 109 voertuigen gecontroleerd, wat resulteerde in 47 bekeuringen en een aanzienlijke belastinginning.

Tijdens de controle kwamen verschillende overtredingen aan het licht. In totaal werden 47 bekeuringen uitgeschreven voor diverse inbreuken op de verkeersregels. De meest voorkomende overtredingen waren het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, en het negeren van geslotenverklaringen. Er werden ook bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen, het niet gebruiken van kinderzitjes, en rijden zonder rijbewijs.

Niet alleen verkeersovertredingen werden vastgesteld, maar ook enkele voertuigen vertoonden ernstige technische gebreken en mochten niet verder rijden. Bovendien constateerde de controle dat enkele bestuurdersonder invloed waren van alcohol en/of drugs.

Belastingdienst

De belastingdienst speelde een cruciale rol in deze controle en wist maar liefst 23.101 euro aan belastingschuld te innen. Daarnaast werd op vier voertuigen beslag gelegd, waardoor deze niet verder mochten rijden. Twee andere voertuigen kregen ook te maken met beslaglegging, maar voorlopig mochten ze nog doorrijden.

Naast de bekeuringen werden er ook waarschuwingen uitgedeeld, voornamelijk voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en gladde banden. Opvallend was een waarschuwing voor het vervoer van krabben, wat als dierenleed werd beschouwd.

De controle werd gehouden op het terrein van de brandweer aan de Waterlandlaan. Diverse motoragenten pikten bestuurders eruit en begeleidde deze naar het terrein.

Foto’s: Politie PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.3 ° C
9 °
7.4 °
79 %
6.7kmh
100 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.