18.3 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendRotonde Salvador Allendelaan en Dominee Martin Luther Kingweg weekend gesloten voor onderhoud

Rotonde Salvador Allendelaan en Dominee Martin Luther Kingweg weekend gesloten voor onderhoud

Purmerend – De rotonde op de kruising van de Salvador Allendelaan met de Dominee Martin Luther Kingweg zal tijdelijk een weekend worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit besluit is genomen vanwege de noodzaak van onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt en de bestrating van de rotonde.

De geplande werkzaamheden aan de rijbaan zullen aanvangen op vrijdag 27 oktober om 20.00 uur ‘s avonds en zullen doorgaan tot maandag 30 oktober om 05.00 uur ‘s ochtends. Gedurende deze periode zullen auto’s en ander gemotoriseerd verkeer geen gebruik kunnen maken van de rotonde.

Fietsers en voetgangers

Gelukkig blijven fietsers en voetgangers wel in staat om de rotonde te passeren. Bovendien zullen de werkzaamheden voornamelijk ‘s nachts plaatsvinden om de afsluiting zo kort mogelijk te houden. Het is echter belangrijk op te merken dat dit voor omwonenden enigszins geluidsoverlast kan veroorzaken.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid. De Salvador Allendelaan zal niet toegankelijk zijn vanaf de N244. De voorgestelde omleiding zal via de Nieuwe Gouw (bedrijventerrein de Koog), Flevostraat, Koogsingel, Salvador Allendelaan, Van IJsendijkstraat en Nieuwe Gouw lopen. Deze omleidingsroute zal duidelijk worden aangegeven met verkeersborden.

Het voetpad en fietspad zullen ook onderhoudswerkzaamheden ondergaan, en dit zal tegelijkertijd met het rijbaanonderhoud worden uitgevoerd. Tijdens deze fase van het project zal alleen het deel van het fiets- en voetpad worden afgesloten waar daadwerkelijk wordt gewerkt. Het is mogelijk dat fietsers en voetgangers een klein stukje moeten omlopen of omfietsen om dit deel van de weg te vermijden.

Belangrijke voorzieningen

Belangrijke voorzieningen, zoals het winkelcentrum Leeuwerikplein, de sporthal en het tankstation, blijven bereikbaar vanaf de Professor Meester P.J. Oudlaan. Daarnaast blijft de parallelweg naast de Salvador Allendelaan open en zal er een keerlus worden aangelegd voor verkeer dat vanaf de parallelweg richting de rotonde rijdt.

Bussen EBS

Houd er rekening mee dat door de afsluiting van de rotonde bepaalde bushaltes van EBS komen te vervallen. Om de actuele routes en haltes te raadplegen, kunt u de website van EBS bezoeken om uw reis met het openbaar vervoer te plannen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16 °
65 %
0.9kmh
87 %
wo
17 °
do
20 °
vr
19 °
za
16 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.