12.5 C
Purmerend
donderdag 11 april 2024
HomePurmerendTwintig buurtkastjes door Postcodeloterij Buurtfonds ter beschikking gesteld aan stichting SoGoed

Twintig buurtkastjes door Postcodeloterij Buurtfonds ter beschikking gesteld aan stichting SoGoed

Noord-Holland – Het Postcodeloterij Buurtfonds vierde op vrijdag 20 oktober zijn derde verjaardag en heeft in deze periode 282 bewonersinitiatieven in Noord-Holland ondersteund. Dit fonds heeft als doel om buurten mooier en leefbaarder te maken, en het heeft zijn steun verleend aan uiteenlopende projecten, variërend van skateparken en moestuinen tot bewonersinitiatieven.

Maatschappelijke organisaties hebben de mogelijkheid om aanvragen in te dienen voor kleinschalige buurtprojecten en grotere, ondernemende bewonersinitiatieven. De aanvraagprocedure voor de kleinschalige buurtprojecten is snel en laagdrempelig. Via een maatschappelijke organisatie kan een bijdrage voor een kleinschalig buurtproject tussen de 500 en 5.000 euro worden aangevraagd.

Deze buurtprojecten maken de buurt groener, socialer of creatiever en zijn toegankelijk voor een brede groep bewoners.Een overzicht van alle gesteunde bewonersinitiatieven in Noord-Holland vindt u hieronder.

Stichting SoGoed uit Purmerend

Een mooi voorbeeld van een initiatief dat door de Postcodeloterij Buurtfonds in Noord-Holland wordt gesteund, is Stichting SoGoed uit Purmerend. Deze stichting heeft Buurtkastjes ontwikkeld waarin buurtbewoners houdbare voedingsmiddelen kunnen delen. Dit initiatief heeft niet alleen als doel om mensen te helpen die minder te besteden hebben, maar het draagt ook bij aan het verminderen van voedselverspilling. Momenteel staan er al bijna 500 Buurtkastjes verspreid door heel Nederland.

René Verhoogt, oprichter en ambassadeur van Stichting SoGoed, benadrukt het sociale aspect van deze Buurtkastjes, en hoe ze bijdragen aan sterkere gemeenschappen: “De kastjes dragen echt bij aan een meer sociale buurt. Buren gaan zich meer verantwoordelijk voelen voor elkaar. Zo’n simpel kastje op een paal wordt dan ineens een verbindende schakel in een wijk.”

20 buurtkastjes

Dankzij het Buurtfonds van de Nationale Postcodeloterij ontvangen ze steun voor 20 van deze Buurtkastjes. Maar de stichting heeft ook een uitnodiging: “Wilt u meehelpen om voedselverspilling te verminderen, anderen te helpen die het minder hebben en samenwerken aan een sociale buurt? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar u!”

De stichting zoekt 20 mensen die een Buurtkastje willen hosten, of dit nu in hun voortuin, bij hun bedrijf, bij de kerk, buurthuis of winkel is. De productie van de Buurtkastjes is al begonnen, en naar verwachting zullen deze eind 2023 gereed zijn. Dankzij de sponsoring van het Buurtfonds van de Postcode Loterij worden deze 20 Buurtkastjes gratis ter beschikking gesteld.

Ook een buurtkastje?

Als u geïnteresseerd bent in het ontvangen van een SoGoed Buurtkastje, kunt u een e-mail sturen naar [email protected]. De aanmelding is open tot vrijdag 10 november 2023, waarna de inschrijving wordt afgesloten. De resultaten van de verloting worden begin december bekendgemaakt.

Het toekomstige eigenaarschap van een Buurtkastje brengt de verantwoordelijkheid met zich mee voor het dagelijks beheer ervan, en draagt bij aan het motto van de stichting SoGoed: “Liever delen dan verspillen!” Dit initiatief laat zien hoe betrokkenheid en samenwerking in gemeenschappen kunnen leiden tot positieve verandering en een sterkere sociale cohesie.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,544VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.5 ° C
13.4 °
11.6 °
79 %
8.1kmh
100 %
do
14 °
vr
16 °
za
19 °
zo
12 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.