5.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendFonds populaire starterslening Purmerend weer aangevuld met 3,5 miljoen

Fonds populaire starterslening Purmerend weer aangevuld met 3,5 miljoen

Purmerend – De starterslening, een instrument dat gemeenten kunnen inzetten om het voor starters mogelijk te maken een woning te kopen, is weer aangevuld met een storting van €3,5 miljoen. Sinds de herintroductie van de starterslening in 2018 is het fonds in Purmerend erg populair gebleken.

De lening biedt financiële ondersteuning aan koopstarters met een beperkter inkomen, die geen financiële steun uit hun omgeving ontvangen maar wel uitzicht hebben op inkomensgroei in de komende jaren.

Nieuw krediet

De Purmerendse gemeenteraad stemde op 30 november 2023 in met een nieuw krediet van €7miljoen voor de benodigde stortingen in het fonds. Gezien de stand van het fonds – op 1 december jl. zat er nog slechts € 75.914,65 in het fonds – heeft de gemeente Purmerend besloten om een eerste storting te doen ter grootte van €3,5 miljoen in het fonds uit het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget.

Kom ik in aanmerking?

In Purmerend en Beemster biedt de starterslening een kans voor woningzoekenden. Om in aanmerking te komen, moet men aan specifieke voorwaarden voldoen:

  1. Geen Eerdere Koopwoning: Aanvragers mogen geen eerdere koopwoning hebben gehad.
  2. Woon- en Werklocatie: Men kan de lening aanvragen als ze in Purmerend of Beemster wonen (minimaal 1 jaar ingeschreven) of zijn opgegroeid (minimaal 2 jaar gewoond hebben). Ook mogelijk als men elders werkt voor minimaal de helft van een volledige werkweek.
  3. NHG-Grens: De totale koopsom van de woning mag niet meer zijn dan de NHG-grens van € 405.000 in 2023, exclusief aankoopkosten.
  4. Eigen Geld Nodig: Aankoopkosten mogen niet in de hypotheek worden opgenomen. Eigen geld is nodig.
  5. Maximale Lening: De starterslening is maximaal 20% van de totale koopsom, met een maximum van € 45.000.
  6. NHG Verplicht: Zowel de eerste hypotheek als de starterslening moeten worden verstrekt met NHG.

Deze starterslening biedt mogelijkheden voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen in Purmerend en Beemster. Zorg ervoor dat je aan deze voorwaarden voldoet om van dit financiële steuntje gebruik te kunnen maken.

Al meer dan 12 miljoen uitgekeerd

Sinds de introductie van de starterslening in Purmerend in 2003 is er in totaal voor €12.360.000 aan startersleningen verstrektSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
79 %
0.9kmh
73 %
di
5 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.