15.9 C
Purmerend
dinsdag 21 mei 2024
HomeBeemsterGemeenten Purmerend en Beemster stellen voor starterslening te verhogen naar 45.000 euro,...

Gemeenten Purmerend en Beemster stellen voor starterslening te verhogen naar 45.000 euro, koopprijs huis naar 325.000 euro

Purmerend / Beemster – De druk op de woningvoorraad in Purmerend en Beemster is groter dan ooit. Dit heeft onder andere tot gevolg dat woningprijzen in de afgelopen periode zeer sterk zijn gestegen. Koopstarters kunnen hierdoor nog lastiger een betaalbare woning bemachtigen.

Voor de gemeenten Purmerend en Beemster een reden om in het kader van de aanstaande fusie de voorwaarden voor de regeling tegen het licht te houden. Wethouders Wonen Thijs Kroese (Purmerend) en Dick Butter (Beemster) stellen de gemeenteraden nu voor om de regeling te herzien.

In vergelijking met voorgaande jaren maakten aanzienlijk minder koopstarters in Purmerend en Beemster afgelopen jaar gebruik van de starterslening. Een andere belangrijke reden om de regeling te herzien is de aanstaande fusie van Purmerend en Beemster. Afgesproken is dat de startersleningen van Purmerend en Beemster voorafgaand aan de fusie worden geharmoniseerd en dat na fusiedatum de regeling van Purmerend wordt bekrachtigd. Waar de startersleningen voorheen verschillende voorwaarden hadden, worden deze in het nieuwe voorstel volledig identiek. 

Voorgesteld wordt om de Purmerendse regeling voor de starterslening als volgt te herzien:

  • De doelgroep uit te breiden met koopstarters met een economische binding met Purmerend
  • Geen inkomenseisen meer te stellen aan de doelgroep
  • De maximum koopprijs te verhogen en te koppelen aan de grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG), die voor 2021 bepaald is op € 325.000,-
  • De maximale starterslening te verhogen en vast te stellen op € 45.000,-

Voorgesteld wordt om de Beemster regeling voor de starterslening als volgt te herzien:

  • De doelgroep koopstarters met een maatschappelijke binding te verruimen en voortaan personen die in het verleden minimaal twee jaar aaneengesloten ingezetene van de gemeente zijn geweest voor de regeling in aanmerking laten komen
  • Ook de aanschaf van bestaande koopwoningen onder de regeling te laten vallen
  • De maximale starterslening te verhogen en vast te stellen op € 45.000,-

Op deze wijze is de verwachting dat meer koopstarters in staat zullen zijn om wel of eerder een koopwoning te bemachtigen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.9 ° C
17.8 °
15 °
81 %
4.9kmh
100 %
di
17 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.