3.2 C
Purmerend
dinsdag 28 november 2023
HomePurmerendBurgemeester Bijl over controle toegang horeca in Purmerend "vertrouwen in de samenwerking"

Burgemeester Bijl over controle toegang horeca in Purmerend “vertrouwen in de samenwerking”

Purmerend – Als het aan het kabinet ligt moet de horeca vanaf 25 september 2021 bezoekers gaan controleren op coronatoegangsbewijzen. Op dit moment is er nog een debat gaande in de tweede kamer over dit onderwerp maar het ziet er naar uit dat een meerderheid in de tweede kamer de maatregelen van het kabinet gaat steunen. Maar hoe zal dit dan moeten gebeuren en zal er eventueel handhavend opgetreden gaan worden in Purmerend als een horecabedrijf dit niet doet?

In Purmerend zal dit gaan in samenspraak met de horeca, geeft Burgemeester Bijl aan. “Wij gaan als gemeente in samenspraak met de horeca bekijken hoe we richting kunnen geven aan de eis van het kabinet. Gedurende de gehele corona tijd heeft de gemeente nauw samengewerkt met de ondernemers om samen de problematiek rondom corona aan te pakken. We hebben dan ook vertrouwen dat deze samenwerking ook nu zal leiden tot een werkbare uitvoering van de controle op toegangsbewijzen.”

De gesprekken moeten nog gevoerd worden en daarom kan nog niet aangegeven worden hoe dat dan precies in zijn werk zal gaan. “Maar dat de gemeente een vorm van handhaving gaat toepassen op het controleren dat toegangsbewijzen gecontroleerd gaan worden, behoeft na de persconferentie geen bevestiging meer.”, besluit Bijl.

Bekijk hieronder het debat:

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. Risico’s:
    (Misset Horeca) Mark Rutte: ‘Boete of risico op sluiting wanneer controle vaccinatiestatus niet goed zit’
    (ZaanstadNieuws.nl) Rutte noemde boetes van 1500 euro en zelfs sluiting van zaken bij het niet naleven van de maatregelen. 

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,734FansLike
2,520VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
3.2 ° C
4 °
2.2 °
79 %
3.6kmh
99 %
di
5 °
wo
5 °
do
4 °
vr
2 °
za
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.