19.3 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeVolendamKroegbaas Vincent weigert coronapas bezoekers te checken: "Niet meer uit te leggen"...

Kroegbaas Vincent weigert coronapas bezoekers te checken: “Niet meer uit te leggen” (video)

Volendam – Ondernemers in Volendam zijn niet te spreken over de regel dat gasten vanaf 25 september verplicht een coronatoegangsbewijs moeten tonen. “Wij kunnen niet meer. Ik kan geestelijk en lichamelijk niet meer. Ik ben op”, vertelt Vincent Veerman van het Volendamse Cafe Sjaakie’s. Hij is ten einde raad. Vlak voor de coronacrisis kocht hij zijn café, maar inmiddels staat hij door alle coronamaatregelen aan de rand van de afgrond.

De ondernemer is niet te spreken over een coronatoegangsbewijs. Hij vertikt het dan ook om extra personeel aan te nemen om bezoekers te controleren bij het binnenkomen van het café. “Terwijl iemand in huis meer dan 50 man in huis kan halen. Het is niet meer uit te leggen”, zegt hij. 

‘Vrijheidszone’

Cafe Sjaakie’s is niet het enige café in Volendam dat ingaat tegen het nieuwe overheidsbeleid. Op Facebook wordt er veel gereageerd door verschillende horecazaken. “Hier respecteren wij uw vrijheid, uw waardigheid en uw medisch geheim”, is te lezen op een afbeelding die massaal door sociale media wordt gedeeld.

De afbeelding is hieronder te zien. Tekst gaat door na de foto.

En op de afbeelding wordt massaal gereageerd door voor- en tegenstanders van de coronapas. Ook in de straten van Volendam wordt gemengd gereageerd. “Het zijn geen politieagenten. Ik snap ze wel”, zegt een vrouw op straat. Een andere passant begrijpt het gebruik van een coronapas juist weer wel. “Straks zitten mensen die gevaccineerd zijn naast mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat vind ik niet kunnen.”

Branchevereniging

Bij branchevereniging Koninklijk Horeca Nederland (KHN) snappen ze de onrust bij horecaondernemers ook. “Vanuit ons kunnen we deze oproep niet doen, maar vanuit de ondernemers begrijp ik het zeker”, zegt Rob Baltus, van de vereniging. Hij heeft zelf ook een café en vertelt dat hij ook niet al zijn klanten kan controleren, omdat veel personeel sinds de coronacrisis naar ander werk is gaan zoeken. “De maat is vol. Iedereen zegt dat er meer vrijheid komt, maar ondertussen krijgen we extra handhavingsmaatregelen. Zijn wij diegene die gaan zorgen voor meer vaccinaties?”

“Ik vrees het ergste”, vertelt Veerman van Sjaakie’s. Hij is bang dat hij zijn zaak binnenkort moet sluiten. “Ik denk dat er een opstand aankomt. Heel veel mensen krijgen een kort lontje.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
19.3 ° C
21.2 °
17.8 °
70 %
0.5kmh
12 %
wo
19 °
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.