9.8 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendGlasvezel voor 33.000 huishoudens in Purmerend en Zuidoostbeemster "een toekomstbestendige internetverbinding "

Glasvezel voor 33.000 huishoudens in Purmerend en Zuidoostbeemster “een toekomstbestendige internetverbinding “

Purmerend – Aan de Sneekermeer in de wijk Purmer-Zuid is KPN deze week begonnen met de aanleg van glasvezel. Het is de officiële start van een operatie om de komende jaren 33.000 huishoudens in Purmerend en Zuidoostbeemster van sneller internet te voorzien. Wethouder Eveline Tijmstra zette symbolisch de eerste schop in de grond samen met Regiodirecteur KPN Willem Offerhaus.

Bij inwoners en ondernemers is steeds meer vraag naar en behoefte aan sneller internet. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en een toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. “Deze ontwikkelingen worden met glasvezel waarheid,” zegt Tijmstra. “De aanleg van een glasvezelnet heeft een positief effect op het gebruik van digitale diensten en op de doorontwikkeling en innovatie binnen diverse sectoren in de stad, zeker op het gebied van ICT. Het is mooi dat vandaag een begin wordt gemaakt met de uitrol van glasvezel zodat in de komende jaren heel Purmerend over een toekomstbestendige internetverbinding kan beschikken.”  

Wijk voor wijk

In totaal wordt er 145 kilometer glasvezelkabel in Purmer-Zuid aangelegd. De uitrol van glasvezel voert KPN samen met de aannemer Van Gelder uit. De werkzaamheden starten in de straat Sneekermeer in de wijk Purmer-Zuid. Vervolgens neemt KPN de rest van de wijk onder handen. Hierna zijn de andere Purmerendse wijken Wheermolen, Overwhere, Gors, Weidevenne, Centrum en Zuidoostbeemster aan de beurt. Bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Drie jaar

Een deel van de woningen in Purmerend is al aangesloten op glasvezel. Dit betreft woningen die na 2010 zijn opgeleverd. Het project om de hele stad aan te sluiten op glasvezel duurt naar verwachting drie jaar. Bewoners worden door KPN geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden.

Als het glasvezelnetwerk er eenmaal ligt, staat het open voor de diensten van verschillende providers.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.8 ° C
11.1 °
8.9 °
77 %
8.5kmh
87 %
zo
10 °
ma
9 °
di
8 °
wo
9 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.