27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomeOVMetro 52 tussen Noord en CS hervat dienst na overstroming van tunnel

Metro 52 tussen Noord en CS hervat dienst na overstroming van tunnel

Amsterdams – Na een paar dagen stilstand door een onder water gelopen metrotunnel, is metro 52 op de Noord/Zuidlijn vandaag weer gaan rijden. Het GVB meldde vanochtend dat de dienstregeling langzaam wordt opgestart en dat er nog steeds pendelbussen beschikbaar zijn voor de reizigers. Inmiddels is rond 09:00 uur duidelijk geworden dat dienstregeling weer op het normale niveau is.

De overstroming van de metrotunnel werd veroorzaakt door een lek in een waterleiding op maandagochtend. Het water stroomde de tunnel in tussen de stations Centraal Station (CS) en Noord, waardoor de metro niet meer kon rijden. Het GVB verwachtte dat de reparatie en het leegpompen van de tunnel tot en met zaterdag zou duren, maar dat bleek sneller te kunnen.

Elke vijf minuten

Volgens de website van het GVB met actuele reisinformatie, rijdt er nu elke vijf minuten een metro vanaf station Noord naar CS en vice versa. Het GVB benadrukt dat de dienstregeling ‘langzaam’ weer wordt opgestart en dat er mogelijk nog iets onvoorziens kan gebeuren. Daarom rijden er vandaag ook nog pendelbussen. Dit was de afgelopen dagen ook al het geval.

Tussen CS en Noorderpark rijdt pendelbus 164. De bus vertrekt van CS busstation IJzijde halte A en vertrekt op Noorderpark vanaf de bushalte op de Johan van Hasseltweg. Tussen CS en Noord rijdt pendelbus 165. De bus vertrekt van CS busstation IJzijde halte B en vertrekt op Noord vanaf halte B8.

Excuses

Het GVB adviseert de reizigers om de website en de reisplanner te raadplegen voor de actuele vertrektijden en eventuele verstoringen. Het GVB verontschuldigt zich voor het ongemak en bedankt de reizigers voor hun begrip en geduld.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.