18.9 C
Purmerend
vrijdag 10 mei 2024
Home112Politie pakt autodief na korte achtervolging

Politie pakt autodief na korte achtervolging

Purmerend – Een man die al eerder in aanraking was gekomen met de politie is vrijdagnacht opgepakt na een korte achtervolging in Purmerend. De man reed in een gestolen auto met valse kentekenplaten en bleek ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn.

De politie was op zoek naar de man, omdat hij betrokken was geweest bij een incident in het centrum van Purmerend. Een agent zag hem rijden over de Overweerse Polderdijk en besloot hem te volgen.

Toen de man de auto plotseling parkeerde, herkende de agent hem als een bekende van de politie. De man had geen geldig rijbewijs, want dat was al eerder ingevorderd.

Achtervolging

De agent stapte uit zijn dienstvoertuig en wilde de man aanspreken, maar die ging er meteen rennend vandoor. De agent zette de achtervolging in en wist de man snel in de boeien te slaan.

Bij nader onderzoek bleek dat de auto waarin de man reed in 2023 was gestolen. De kentekenplaten die erop zaten waren vals. Ook bleek dat de man onder invloed alcohol had gedronken.

Super snelrecht

De man is meegenomen naar het politiebureau en blijft daar vastzitten. Hij moet komende week voor de rechter verschijnen in een “super snelrecht” procedure. Hij wordt verdacht van diefstal, heling, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.9 ° C
21.8 °
16.1 °
68 %
1.8kmh
100 %
vr
19 °
za
20 °
zo
22 °
ma
20 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.