9.2 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
HomeCultuurWol en touw zorgden voor 'perfect' portret in Purmerendse Sterren op het...

Wol en touw zorgden voor ‘perfect’ portret in Purmerendse Sterren op het Doek

Purmerend – Erol Savur van Grieks restaurant Kriti werd zaterdag geëerd met liefst 20 portretten bij de Purmerendse versie van Sterren op het Doek. Kunstenaars van het kunstcollectief Purmerend zonden hun werken in en konden eerder schetsen van de restauranthouder maken. Nu was het tijd om de winnaar bekend te maken.

Erol was onder de indruk en koos een kunstwerk van wol en touw als de beste. “Die oogopslag, het enthousiasme. Dat je op zo’n manier de blik kan schetsen, perfect.”

De grote winnaar van de dag was kunstenaar Vano Ninua van Artstudio22. Erol koos zijn kunstwerk uit als de mooiste. “Dit ben ik echt!”, zegt Savur bewonderend. Vano was erg verrast met deze uitslag die hij niet had verwacht. “Ik ben heel erg kritisch op mijn werk dus dit is echt een verrassing. Maar ik ben er erg blij mee!”

Ook de 250 publieksstemmers vielen voor het werk van Vano Ninua, die daarmee een dubbele winnaar van Sterren op het doek 2024 is geworden.

De portretten gemaakt door Marijke Dekker en Nel van Linschoten eindigde zowel bij Erol als bij het publiek op nummer 2 en 3.

Top 3 van Erol én publiek: vlechtwerk van Vano Ninua (winnaar), gitaar van Marijke Dekker en portret van Nel van Linschoten.

Vanmiddag werd in bijzijn van de 20 deelnemende kunstenaars aan de 7e editie van de Purmerendse Sterren op het doek in…

Posted by Kunstcollectief Purmerend on Saturday, February 3, 2024

Eerste schetsen

Afgelopen november konden de kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend in Theater de Purmaryn vast de eerste schetsen van Erol maken, net als bij de reguliere versie van Sterren op het Doek.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
10.1 °
7.8 °
80 %
4.9kmh
100 %
za
14 °
zo
15 °
ma
15 °
di
19 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.