1.4 C
Purmerend
zaterdag 2 december 2023
HomeCultuurSterren op het doek Purmerend: Erol Savur van Grieks restaurant Kriti

Sterren op het doek Purmerend: Erol Savur van Grieks restaurant Kriti

Purmerend – Vanmiddag stond een bekende Purmerender centraal tijdens de lokale versie van Sterren op het Doek. Een aantal kunstenaars gingen in de foyer van theater de Purmaryn aan de gang om voorschetsen te maken van Erol Savur.

Hij was door de organisatie, stichting Kunstcollectief, uitgekozen om dit jaar door kunstenaars op het doek of in andere technieken vastgelegd te worden. Erol Savur is eigenaar van Grieks restaurant Kriti en een zeer betrokken ondernemer bij lokale initiatieven.

De kunstenaars hadden een paar uur om voorschetsen en foto’s te maken van Erol. Daarna hebben de kunstenaars nog een paar weken de tijd om hun eerste schetsen verder uit te werken. Erol was de organisatie zeer erkentelijk om uitgekozen te zijn.

Zelf gaf Erol aan niet te kunnen tekenen. “Mijn jongste zoon kan het beter dan ik. Ik maak van een giraffe een koe en andersom.” Hij bewonderde de kunstenaars. “Dit jullie dit kunnen om in beelden te denken en dit dan om te zetten in kunst.”

Tentoonstelling

De inleverdatum voor de kunstenaars is zaterdag 20 januari 2024 en vanaf die datum worden de doeken tentoongesteld op de eerste verdieping van De Purmaryn. Tijdens de expositie kan het publiek tot 3 februari een favoriet portret kiezen.

Op de finaledag op 3 februari 2024 kiest de ster het werk uit dat hem het meeste aanspreekt en wordt ook de publieksprijs bekend gemaakt.

Foto’s: RK fotografie – Regio Purmerend

Eerdere edities van Sterren op het doek hieronder.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,521VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
1.4 ° C
2.2 °
0.5 °
79 %
2.2kmh
95 %
za
2 °
zo
2 °
ma
5 °
di
8 °
wo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.