* KunstPurmerend

Sterren op het doek Purmerend: Eveline Tijmstra “Superleuk”

Purmerend – Vanmiddag stond een bekende Purmerender centraal tijdens Sterren op het Doek. 11 kunstenaars gingen in de foyer van theater Purmaryn aan de gang om voorschetsen te maken van Eveline Tijmstra. Zij was door de organisatie, stichting Kunst & Crearoute Purmerend, uitgekozen om dit jaar door kunstenaars op het doek of in andere technieken vastgelegd te worden. Eveline Tijmstra is wethouder in de gemeente Purmerend met o.a. kunst en cultuur in haar portefeuille en o.a. bekend om haar vlogs over de historie van Purmerend. 

De 11 kunstenaars hadden 2 x drie kwartier om voorschetsen en foto’s te maken van Eveline. De kunstenaars krijgen tot 11 januari 2020 de tijd om het portret in eigen atelier af te maken. De werken worden dan van 13 januari tot 22 februari tentoongesteld in de hal van de kleine zaal in theater de Purmaryn. Het publiek kan dan d.m.v. een formulier stemmen op het mooiste werk voor de publieksprijs en op 8 februari zal Eveline een keuze moeten maken welk werk zij zou willen meenemen voor een mooi plaatsje thuis.

Eveline Tijmstra: “Het is een hele eer om hier aan mee te werken. Superleuk. Ik ben blij dat wij in Purmerend een hoog gehalte aan kunst en cultuur hebben.”

Fotografie: Regio Purmerend

Relevante artikelen:

Winnaars Sterren op het Doek bekendgemaakt

Marcel Kapteijn kiest winnend portret


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Wat een leuk evenement om mee te maken.. Iedereen kan stemmen op het mooiste doek vanaf 13 januari. In de Purmaryn. De kunstenaars hopen op een leuke opkomst bij de stembus in die week!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: