EvenementPurmerend

Recycle Sint in het Triton een succes: “Volgend jaar doen we het weer” (video)

Purmerend – Vanmiddag vond de eerste editie van Recycle Sint Purmerend plaats. En als het aan de organisatoren Marloes en Anja ligt, is het zeker niet de laatste.

Gisteren – toen de ruilmarkt in het Triton werd opgebouwd – stond de locatie al behoorlijk vol met speelgoed. Purmerend doneerde massaal speelgoed. “Veel mensen vinden het moeilijk om afstand te doen van hun spullen. Als er een goed doel aan gekoppeld is, merk je dat mensen eerder gaan opruimen”, vertelt Marloes.

Pas 6 weken geleden ontstond het idee bij Marloes om een Recycle Sint in Purmerend te organiseren. “Het was wel een beetje kort dag, dat horen we ook terug van bezoekers. Mensen hadden graag wat meer tijd gehad om door hun spullen heen te gaan. We hebben het nog niet besproken met elkaar, maar volgend jaar doen we het weer!”

Er zijn in totaal zo’n 230 stuks speelgoed geruild en er zijn ook heel veel donaties gedaan van mensen die aan het opruimen zijn geweest.

Bekijk hier het hele interview met Marloes en Anja:

Relevant artikel:

Weekendtip: Recycle Sint ruilmarkt op zaterdag 16 november


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.